Great.az
» » Necə pasxa masasını bəzəmək
» » Necə pasxa masasını bəzəmək

    Necə pasxa masasını bəzəmək


    Pasxa dirilməsi – masanın bəzəyinə dəqiq yanaşmanı tələb edən xüsusi bayramdır. Süfrəni düzəltmənin müəyyən ənənələri mövcuddur, və bu gündə masada işığı, həyatı və daimi yeniləməni simvollaşdıran Pasxanın atributları olmaq mütləq məcburdur.

    Как украсить пасхальный стол


    Sizə lazım olacaq
    - rənglənmiş yumurtalar;
    - kuliçlər;
    - kəsmik pasxası;
    - güllər;
    - pişpişinin budaqları;
    - "Kaqor" şərabı;
    - hədiyyələr;
    - şamlar;
    - göyərti və s.

    Yumurtalar bişirin və rəngləyin - onlar pasxa masasının əhəmiyyətli atributudur. Onlara rəngi vermək üçün, rəngləyən həlimdə onları bişirin, məsələn, soğan qabıqla, tozağacı yarpaqları və ya birlikdə çuğundurla. Həmçinin süni qida boyalarından və ya vermənin başqa üsullarından orijinal rəngləmənin yumurtalarına istifadə edə bilərsiniz. Məsələn, düyüdə onları batırın, sonra tənzifə bükün və boyayla birlikdə bişirəcəksiniz. Və ya dini simvolikayla xüsusi yapışdırmalardan istifadə edin. O haqda, necə onların tərəfindən yumurtaları bəzəmək, əlavə edilən təlimatlarda oxuyun.

    Rəngli yumurtalar səbətə toplayacaqsınız və masa mərkəzinə qoyun. Onları həyatın əbədi təntənəsini simvollaşdıran canlı göyərtidən alt qata qoymağı qəbul edilmişdir. Otu almaq olar, və qabaqcadan hazırlaşmaq olar: Torpağı fincana tökün, yarı sulu vəziyyətə qədər onun suyunda həll edin və yulafın və ya vəzərinin toxumunu endirəcəksiniz. Yuvada rəngli yumurtalar görünəcəklər orijinal - onu quru otdan, rəngli saplardan, məftildən və ya başqa materiallardan bükün.

    Mütləq bişirin və ya hazır kuliçi alacaqsınız. Pasxa kuliçi — kilsə artosunun oxşarlığıdır, İsanın Dirilməsinin ən qədim simvollarından biri. Kuliçi resept üzrə ciddi bişirin, Təmiz Cümə axşamı, kişmişlə bəzəyin, fındıqlar, şirə, lalə, şəkər tozu, şirniyyat səpməsi. Əgər bacaracaqsınızsa, şirəylə çəkin və ya şirniyyat səpməsiylə xaçı çıxardacaqsınız, "XV" hərflərini (onlar "İsa Dirildi" frazanı ifadə edirlər) yazın.

    Həmçinin kəsmik pasxası bayram masasında ənənəvi yeməkdir. Mağazada beləsini almaq çətindir, buna görə onu müstəqil edin. Hazır pasxanı "XV" hərfləriylə bəzəyin (hazırlıq vaxtı xüsusi qabarıq formadan istifadə etmək hamısından yaxşıdır, hansı ki, hərfin sayəsində necə olursa olsun məmulatın səthində çıxarılırlar, amma, əgər o yoxdursa, sadəcə şirniyyat şprisinin köməyi ilə "XV" abreviaturasını çəkin və ya parlaq drajeylə çıxardacaqsınız).

    Pasxaya və kuliçlərə qırmızı şamları qoyun, bundan başqa, şamlarla masanı bəzəmək olar. Bir stildə bir neçə şamdan alın və ya onları müstəqil edin, sındırılmış çiy yumurtaların qabıqlarının yarılarından.

    Pasxa simvolu olurlar və heyvanlar - dovşanlardır və ya quzulardır . Onları farfor və ya plüş fiqurlar şəklində masaya əkirlər, yağdan kəsirlər, şokoladları alırlar.

    Pasxa masasına təzə gülləri qoyun, kilsə şərabı "Kaqor". Pişpişinin budaqlarını mütləq dərin, yazın və məhsuldarlığın simvolu. Hər boşqabın ətrafında qonaq üçün kiçik hədiyyəni qoyacaqsınız, onu hədiyyəlik kağıza bükə və lentlə bəzəyə bilərsiniz.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook