Sitruslar, meyvələr və pomidorlar həddən artıq çox turşu özündə saxlayırlar, hansı ki, minanın sarılığına gətirir.
Həminki aiddir və giləmeyvələrə. Moruq və qaragilə vitaminlərlə zəngindir — onlardan imtina etmək lazım deyil, amma yaxalamaq yeməkdən sonra ağız artıq olmayacaq.
Daha güclü minaya qəhvə təsir edir. Canlandıran içkidə olan tanin kifayət qədər tez dişləri rəngləyir — həmçinin hərəkət edir və qırmızı şərab.
Və ağ şərab kifayət qədər tez minanı rəngləyəcək. Prinsip etibarilə boyalarla bütün məhsullardan çəkinməyə dəyir: şirin soda idman içkiləri — rəngin hansısa bir hissəsi dişlərə hopacaq.
Bütovlükdə, dişlərin sarılığının problemini adi təmizləməylə həll etmək olar. Xatırlayın ki, yeməkdən dərhal sonra mina çox həssasdır: otuz dəqiqə gözləyin və onda hər şey qaydasında olacaq.