Qadınların əksəriyyəti üçün pəhrizdə ən ağır – bu praktik olaraq şirinliklərdən tam rəddir. Qeyri-müəyyən vaxta kremli (krem rəngli) tortları, şokolad pirojnalarını, vanil dondurmasını və qənd peçenyesini unutmaq lazım olur. Həmin vaxtda diyetoloqlar anlamırlar, niyə arıqlayan xanımlar belə unlara (əzablara) gedirlər, axı hətta pəhriz zamanı şirinliklər mümkündür, amma sadə olmayanlar, və (amma) az kalorililər.
Şirinliklər – deyil sağlamlığın düşməni və deyil ballast. Onlar endorfinlərin hazırlanması (təkmilləşdirməsi) üçün lazımdır, o ən "həzzin hormonları". Sual (məsələ) yalnız onda ki, hansı miqdarlarda və yeməyə günün hansı vaxtına.
Bu siyahını yadda saxlayın – ən faydalı şirinliklərə pastila, meh (zefir) və marmelad aiddir. Sevinin kim ki, soyuq şirniyyatsız öz həyatına təqdim etmir – çox diyetoloqlar siyahıya və yoqurtovoeyə dondurmanı aparırlar.
Əgər siz çəkini atmağa və ya artıq alınmış nəticələri bərkitməyə çalışırsınızsa, qaymaq (qaymaqlı)-yağ aşqarlarıyla piroqları və tortları unudunsa, mayalı bişirmə haqqında, hansı ki, bağırsaqlarda qıcqırmanın (narazılığın) proseslərlə həzmini tormozlaya bilər.
"şirin" aclığı kəsmək meyvələr tərəfindən olar, yalnız deyil şəkərli (almalar, kiviylə, üzüm və qreypfrutlar). Qalan meyvələr çox olmayan 200 q gündə mümkündür. Meyvə muslarını, salatları, jeleni və kəsmik çərəzlərini yoxlayın. Xatırlayın ki, kalorili əslində belə qorxulu deyil, piyli kimi. Kalorilərdən hələ (daha) qurtulmaq olar, qimnastik zalda bədəni yükləyib izlədiyi kimi (get). Amma piydən, hansı ki, daxili orqanlarda çökəcək və bədəndə qırışlarla qoyulacaq (təxirə salınacaq), qurtulmaq belə asan deyil.
Beləliklə, nə ən az kalorili şirinliklərə aiddir? Birinci yerdə meh (zefir) və marmelad. Meh (zefir) Jırov praktik olaraq özündə saxlamır, karbohidratlarla, fosforla və dəmirlə zəngindir. Və (amma) marmeladda çox pektin, hansı ki, mədəaltı vəzinin işinə müsbət təsir edir. Marmelada pektinin saxlaması (məzmunu) üzrə (görə) rahətülhülqum, cemlər və pastila yaxındır.
Mağaza marmeladının dadı (zövqü) xoşuna gəlmir? Onda onun evlərini hazırlayın. 1 kq portağal lazım olacaq, 2 limon, 2,5 kq şəkər və suyun 3 l-ı. Meyvələr diqqətlə yuyun, qurudun və onları dərin fincana incə dilimlərlə doğrayın. Şirə axmalıdır. Semyonu silin (uzaqlaşdırın), meyvənin ətini və qabığı xırdalayın. Soyuq su əlavə edin və 24 saat təkid edin.
Sonra bütün kütləni qazana tökün, qapaqla bağlayın, zəif atəşə (oda) qoyun və 1,5 saat orta atəşdə (odda) qaynamadan sonra bişirirsiniz. Qabıqlar yaxşıca yumşalmalıdır. İndi süzgəc vasitəsilə kütləni silin, şəkəri əlavə edin və sonra hazırlığa qədər bişirirsiniz. Hazır marmelad banklar üzrə (görə) tökün, qalın kağızı örtün. Belə növdə o daha az ili saxlanılmayacaq. Yalnız təqdim edin (təsəvvür edin), hansılar ev marmeladıyla çay içmələr faydalı və dadlı olacaqlar.
İkinci yerdə quru meyvələr olur – onlar iştahanı boğurlar və sıraya (nizama) həzm yolunun işini gətirirlər. Qara gavalının və ya qaysı qurusunun cəmi bir neçə (bir qədər) dənəsi (hoqqası) yemək kifayətdir, orqanizmdə xoş dəyişiklikləri hiss etmək üçün.
Az kalorili şirinliklərin siyahısının üçüncü yerində – bal və halva. Kimsə etiraz edəcək ki, məhsullar bu kifayət qədər kalorililər, ancaq orqanizm üçün onların xeyiri və fiqur üçün kalorililiyin minuslarını ötür. Bal qaraciyəri təmizləyir, immuniteti bərkidir, həzmə kömək edir. Şirin qəhvəni içməyə öyrəşdilər? Bala şəkəri əvəz edin və siz birdən (dərhal) özündə dəyişikliklər hiss edəcəksiniz. Təbii halvada günəbaxanın və balın çox toxumu – bütün bunlar həzm və ümumi tonus üçün faydalıdır.
Xatırlayın, hətta pəhrizdə şirinliklər mümkündür, əsas, hansıları bilmək və günün hansı vaxtına. Hamıda (hər şeydə) mülayimlik – budur sağlamlığa açar.
Oksana Klimovа
Şirinliklər – deyil sağlamlığın düşməni və deyil ballast. Onlar endorfinlərin hazırlanması (təkmilləşdirməsi) üçün lazımdır, o ən "həzzin hormonları". Sual (məsələ) yalnız onda ki, hansı miqdarlarda və yeməyə günün hansı vaxtına.
Bu siyahını yadda saxlayın – ən faydalı şirinliklərə pastila, meh (zefir) və marmelad aiddir. Sevinin kim ki, soyuq şirniyyatsız öz həyatına təqdim etmir – çox diyetoloqlar siyahıya və yoqurtovoeyə dondurmanı aparırlar.
Əgər siz çəkini atmağa və ya artıq alınmış nəticələri bərkitməyə çalışırsınızsa, qaymaq (qaymaqlı)-yağ aşqarlarıyla piroqları və tortları unudunsa, mayalı bişirmə haqqında, hansı ki, bağırsaqlarda qıcqırmanın (narazılığın) proseslərlə həzmini tormozlaya bilər.
"şirin" aclığı kəsmək meyvələr tərəfindən olar, yalnız deyil şəkərli (almalar, kiviylə, üzüm və qreypfrutlar). Qalan meyvələr çox olmayan 200 q gündə mümkündür. Meyvə muslarını, salatları, jeleni və kəsmik çərəzlərini yoxlayın. Xatırlayın ki, kalorili əslində belə qorxulu deyil, piyli kimi. Kalorilərdən hələ (daha) qurtulmaq olar, qimnastik zalda bədəni yükləyib izlədiyi kimi (get). Amma piydən, hansı ki, daxili orqanlarda çökəcək və bədəndə qırışlarla qoyulacaq (təxirə salınacaq), qurtulmaq belə asan deyil.
Beləliklə, nə ən az kalorili şirinliklərə aiddir? Birinci yerdə meh (zefir) və marmelad. Meh (zefir) Jırov praktik olaraq özündə saxlamır, karbohidratlarla, fosforla və dəmirlə zəngindir. Və (amma) marmeladda çox pektin, hansı ki, mədəaltı vəzinin işinə müsbət təsir edir. Marmelada pektinin saxlaması (məzmunu) üzrə (görə) rahətülhülqum, cemlər və pastila yaxındır.
Mağaza marmeladının dadı (zövqü) xoşuna gəlmir? Onda onun evlərini hazırlayın. 1 kq portağal lazım olacaq, 2 limon, 2,5 kq şəkər və suyun 3 l-ı. Meyvələr diqqətlə yuyun, qurudun və onları dərin fincana incə dilimlərlə doğrayın. Şirə axmalıdır. Semyonu silin (uzaqlaşdırın), meyvənin ətini və qabığı xırdalayın. Soyuq su əlavə edin və 24 saat təkid edin.
Sonra bütün kütləni qazana tökün, qapaqla bağlayın, zəif atəşə (oda) qoyun və 1,5 saat orta atəşdə (odda) qaynamadan sonra bişirirsiniz. Qabıqlar yaxşıca yumşalmalıdır. İndi süzgəc vasitəsilə kütləni silin, şəkəri əlavə edin və sonra hazırlığa qədər bişirirsiniz. Hazır marmelad banklar üzrə (görə) tökün, qalın kağızı örtün. Belə növdə o daha az ili saxlanılmayacaq. Yalnız təqdim edin (təsəvvür edin), hansılar ev marmeladıyla çay içmələr faydalı və dadlı olacaqlar.
İkinci yerdə quru meyvələr olur – onlar iştahanı boğurlar və sıraya (nizama) həzm yolunun işini gətirirlər. Qara gavalının və ya qaysı qurusunun cəmi bir neçə (bir qədər) dənəsi (hoqqası) yemək kifayətdir, orqanizmdə xoş dəyişiklikləri hiss etmək üçün.
Az kalorili şirinliklərin siyahısının üçüncü yerində – bal və halva. Kimsə etiraz edəcək ki, məhsullar bu kifayət qədər kalorililər, ancaq orqanizm üçün onların xeyiri və fiqur üçün kalorililiyin minuslarını ötür. Bal qaraciyəri təmizləyir, immuniteti bərkidir, həzmə kömək edir. Şirin qəhvəni içməyə öyrəşdilər? Bala şəkəri əvəz edin və siz birdən (dərhal) özündə dəyişikliklər hiss edəcəksiniz. Təbii halvada günəbaxanın və balın çox toxumu – bütün bunlar həzm və ümumi tonus üçün faydalıdır.
Xatırlayın, hətta pəhrizdə şirinliklər mümkündür, əsas, hansıları bilmək və günün hansı vaxtına. Hamıda (hər şeydə) mülayimlik – budur sağlamlığa açar.
Oksana Klimovа