Great.az
» » Necə tərəvəzlərin və meyvələrin qabığından istifadə etmək olar
» » Necə tərəvəzlərin və meyvələrin qabığından istifadə etmək olar

    Necə tərəvəzlərin və meyvələrin qabığından istifadə etmək olar


    FAYDALI MƏSLƏHƏTLƏR
    Как использовать кожуру овощей и фруктов


    Bananların qabığı

    Sən təəccübləndiriləcək, amma hətta banan qabığı sənin köməkçin ola bilər. Onun toxuyan xüsusiyyətləri mədənin nasazlıqları və qan axmalar vaxtı müsbət nəticəni göstərir. Həmçinin o şişmiş halda olmanın çıxartması üçün göylərə və zədələrə qoymaq olar. O lazım olacaq və kosmetik hədəflərdə: banan qabığı ziyilləri əla uzaqlaşdırır.

    Kivi qabığı
    Kivi qabığında üç dəfə daha çox antioksidləşdirici var, nəyinki meyvənin ətində. O antikanseroqen, sətəlcəmə qarşıya malikdir və antiallerqen xüsusiyyətlərlə. Qabığın xeyiri hələ ondadır ki, o orqanizmdən zərərli kimyəvi birləşmələri çıxarır.

    Balqabağın qabığı
    Balqabaq qabığında lap çox sink var. O əla qoruyucu xüsusiyyətlərə malikdir. Onları istifadə etmək olar və sağlamlığın bərkidilməsi üçün, və mikozlarla və parazitlərlə mübarizə üçün. Həmçinin onda karotin var, hansı ki, onkoloji xəstəliklərdən müdafiə edir.

    Как использовать кожуру овощей и фруктов


    Gənc kartofun qabığı
    Maddələrlə zəngindir, hansılar ki, allergiya vaxtı orqanizmə xeyirli təsir edirlər, taxikardiya, hipertoniya, ağrı şoku vaxtı. Ttəsəvvür et, bir kartofun qabığında sellülozun gündüz normasının yarısı olur, kalium, dəmir, fosfor, sink və S. Bu vitaminlərlə kökün və çuğundurun qabığı lovğalana bilər.

    Sarımsağın qabığı
    Sarımsağın qabığının xeyiri haqqında tam 6 antioksidləşdirici danışırlar, hansılar ki, onda olurlar. Bu o deməkdir ki, o orqanizmin qocalmasıyla mübarizə aparmağa və ürəyin sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.


    Похожие новости

    reklam


Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook