- təmiz su;
- yarpaq çayı;
- çaynik;
- çaynik üçün çexol.
1. Ki, dadlı çay dəmləmək üçün birincisi diqqəti yönəltməyə dəyir - suya. İdealda çay üçün su bulaq olmalıdır. Amma belə suyu çıxartmaq tez-tez çətindir. Buna görə qaynatmazdan əvvəl, onu filtr vasitəsilə buraxmaq lazımdır və ya 3-4 saat ərzində müdafiə etmək. Əgər siz dəqiq bilirsiniz ki, sizin evinizə sərt su hərəkət edir, ona qida sodasının bir çimdiyini əlavə etmək lazımdır.
2. Necə çaynik olmalıdır? Çinlilər farfordan istifadə edirlər. Amma dadlı çay həmçinin dəmləmək olar və keramik çaynikində və ya şüşədə. Əhəmiyyətli nüans: dəmləməni tökməzdən əvvəl, çaynik qabaqcadan lazımdır qızdırmaq yaxşı. Ən yüngül bunu etmək üsulu - bir neçə dəfə içəridə və bayırdan onun qaynar suyu tökmək.
3. Hansı dəmləməni seçmək? Dəmləməni vərəq variantında xüsusi seçməyə dəyir.
4. Nisbətlər. Çayın alınması üçün optimal orta bərklik nisbət hesab edilir: 1 çay qaşığı vərəq çayı 1 fincana +1 çay çay qaşığı çaynikə. Yəni əgər sizin çaynikiniz 4 fincanda (1 litr) hesablanmışdırsa, onda dəmləmə 5 çay qaşığı tələb edəcək. Bu halda, əlbəttə, hər şeydən əvvəl öz dadına yönəlməyə dəyir.
5. Necə çayı belə dəmləmək ki, o həqiqətən də dadlı alınsın? Ondan sonra, necə dəmləmə artıq çaynikdə olacaq, onu suyla tökmək lazımdır, sərt qaynar suya yaxınlaşdırılmışın temperaturu üzrə təxminən 90-95 dərəcə. Amma çayniki doldurmaq o qədərə lazımdır ki, su çayı tamamilə örtsün, amma qab-qacağın həcmindən daha çox 1/4 olmasin. İndi çayniki əlinə götürmək və enerji ilə başqa-başqa yerlərə onu burmaq, onu çalxalamaq lazımdır.
6. Bundan sonra yenidən çaynikə isti suyu tökmək lazımdır, demək olar ki, qaynar su, və qab-qacağı yarımçıq doldurmaq. Sonra çaynik ilıq nəyləsə bürümək lazımdır. İlıq dəsmallarla və ya salfetlə sarımaq olar. Bu halda xüsusi diqqət buruna və qapağa ayırmaq lazımdır ki, isti buxar içəridə qalsın. Nə vaxt ki, 2-3 dəqiqə keçəcək, çaynik 3/4-də qaynar suyla tökmək, yenidən örtmək lazımdır, və 3 dəqiqə sonra demək olar ki, ağzınacan doldurmaq.
7. Yoxlamaq üçün, düzgünmü çay dəmlənmişdir, çaynikin içinə baş çəkin - əgər səthdə yüngül ağ üz yarandısa, deməli hər şey necə lazımdır. Onu qaşığla qarışdırın. Və indi fincanlar üzrə çayı tökmək və dərin daddan və tazə içkinin misilsiz ətirindən həzz almaq olar.