Hamiləliyin birinci rübündə bədənin temperaturun yüksəlməsi normal hadisə hesab edilir. Bu hamiləliyə sizin orqanizminizin reaksiyası ola bilər, eyni, səhərlər ürək bulanması kimi. Narahat olmaq lazım deyil, əgər temperatur 37 dərəcəni ötmürsə və soyuqdəymənin başqa simptomlarıyla müşayiət olunmursa: zökəm, öskürək, baş ağrı.
Əgər nə də olsa siz xəstələndinizsə, hərarəti aşağı salan qəbul etmək daha yaxşıdır. Paratsetamol əsasında preparatlar hamilə üçün ən təhlükəsizdir. Məşhur bizim zamanda aspirin qəti surətdə zərərlidir. O qanın laxtalanmasında dəyişiklikləri doğura bilər, deməli qan axmaların yaranmasına imkan yarada bilər. Bunu hamiləliyin üçüncü rübündə xüsusilə nəzərə almaq lazımdır, vaxtından əvvəl növləri doğurmamaq üçün.
Hamiləlik zamanı temperaturun azalmasının ən yaxşı metodları – xalq tababətidir. Mərcanı və ya mərsin morsu yoxlanmış vasitədir. Daha yaxşıdır, əgər bu hazır sənaye məhsulu olmayacaq, və evdə düzəlmə içkidir. Onu qəbul etmək qeyri-məhdud miqdarda olar. O hərarətazaldan, tərlədici və sidikqovan təsirə malikdir.
Temperaturun azalması üçün hamilə qadına həmçinin itburnu həlimini içmək olar. Vitamin C-in böyük dozasının sayəsində, o həmçinin möhkəmləndirici təsirə malikdir. İçkinin hazırlanması üçün itburnunun meyvələrinin 1 xörək qaşığına, suyun iki stəkanını tökmək, 10 dəqiqə qaynatmaq və termosda 10-12 saat təkid etmək lazımdır.
Yüksək temperatur vaxtı həmçinin sürtülmələri tətbiq etmək olar. Bunun üçün 1 litr suda xörək və ya alma sirkəsinin qaşığını həll edin. Əvvəlcə sinəni sürtün, sonra kürəyi, əllər və ayaqları. Proseduru təkrarlamaq hər 2-3 saat lazımdır.
Temperaturun yüksəlməsinin səbəbi ne oldugundan asılı olmayaraq, həkimə müraciət etmək lazımdır, çünki sizin bədəninizin temperaturu gələcək körpənin sağlamlığına təsir edir. Temperaturun yüksəlməsi vaxtı uzunsürən 38 dərəcədən yuxarı vaxtı uşaqda mərkəzi əsəb sisteminin patologiyaları yarana bilərlər. Bundan başqa, sizin bədəninizin temperaturun yüksəlməsiylə körpənin bədəninin temperaturu artır, həmçinin embrion ətrafı mayenin temperaturu. Bu dölün və qabıqların parçalarının zədəsinə gətirib çıxara bilər.