Soğan pəhrizi yaxın vaxtlarda nisbətən çıxdı və Fransadan təxmini gəldi. Özü tərəvəz əsas onun məhsulu deyil, amma soğan şorbasıdır, hansı ki, belə sevirlər və fransızlar tez-tez yeyirlər. Və o, yeri gəlmişkən, çox faydalıdır, ona görə pəhriz fiquru yaxşılaşdırmamağa kömək edəcək, həm də sağlamlıq.
Nəticələr
Necə iddia edirlər, soğan pəhrizində 5-6 kiloqramda bir həftə ərzində arıqlamaq olar. Və belə çəkinin azalması həqiqətən mümkündür, amma əgər əhəmiyyətli artıq varsa. Əgər kiçik çəkidi, o və onun azaldılması minimal olacaq, yəni siz cəmi 2-3 kiloqram itirəcəksiniz, həm də belə nəticələr heyrətləndirir.
Necə riayət etmək?
Pəhrizə riayət etmək sadədir. O yeddi günə hesablanmışdır, hansılar ki, soğan şorbasını və bəzi başqa məhsulları istifadə etmək lazımdır.
Hər şeydən əvvəl, şorbanı hazırlamağa dəyir. Bir neçə resept var, amma hamısı oxşardır və ümumi xüsusiyyətlərə malikdir. Adətən soğan başqa tərəvəzlərlə əlavə olunur, məsələn, kələm, köklə, bolqar istiotuyla və pomidorlarla, həm də onlar istifadə etmək olar eyni zamanda. Bütün komponentlər ədviyyatların və duzun az miqdarının əlavə edilməsiylə suda bişir.
Həftəlik menyu:
1. Birinci gündə şorbanı istifadə etməyə tövsiyə edilir, həmçinin şəkərsiz meyvələr (üzümdən və bananlardan başqa). Şəkərsiz çayı və ya qəhvəni içməyə icazə verilir, qazsız suyu, mərcanı şirəsi.
2. İkinci gündə soğan şorbası çiy, pörtlədilmiş, qaynadılmış və ya bişirilmiş növdə istifadə edilən istənilən tərəvəzləri əlavə edin.
3. Üçüncü günün menyusuna soğan şorbası, meyvələr və tərəvəzlər daxil olur. Amma rasiondan kartof çıxarmaq lazımdır.
4. Dördüncü günə həmçinin meyvələr, şorba və tərəvəzlər yemək lazımdır. Yağsızlaşdırılmış südün stəkanını içməyə və bir və ya iki kiçik banan yeməyə buraxılır.
5. Beşinci gündə qeyri-məhdud miqdarlarda şorbanı və pomidorları yeyin. Həmçinin rasiona 300 qram yağsız ət və ya quş (mal əti, toyuq, hindi) daxil etmək lazımdır, balıq icazə verilir.
6. Pəhrizin altıncı gününün menyusuna şorba daxil olurlar, yağsız mal əti, həmçinin yaşıl tərəvəzlər və göyərti : yarpaq salatı, istiot, kələm, xiyarlar.
7. Son gündə soğan şorbasını istifadə etməyə icazə verilir, düyü (arzu olunan qəhvəyi), tərəvəzlər, həmçinin şəkərsiz meyvə şirələri.
Bir neçə qayda:
1. Bir müddət pəhrizə riayət etmələr rasiondan şirin qaz vurulmuş və alkoqollu içkiləri çıxaracaqsınız.
2. Şorbanı xamayla, mayonezlə və başqa souslarla doldurmağa icazə verilmir.
3. Yeməkləri qızartmağa qadağan edilir, yalnız söndürülməni, pörtlədmə və bişirməni icazə verirlər.
4. Bütün un, şirin, piyli, hisdə qurudulmuş xaric edilir və sair.
5. Gündə ən azı üç dəfə şorbanı arzu olunandır yemək, bu ən yaxşı effektə nail olmağa icazə verəcək.
6. Daha çox maye için: qazsız mineral və ya adi filtrasiya edilmiş suyu, çay ( həmçinin ot) və ya şəkərin əlavə edilməsi olmadan zəif qəhvə.
7. Yalnız pəhrizi bitirdikdən sonra gün sonra alkoqol qəbul etməyə icazə verilir.
8. Pəhrizi təkrarlamaq olar, əgər siz nəticəylə təmin edilməmişsinizsə, ancaq iki-üç həftə sonra.
Bir neçə tövsiyə:
Şorbanın hazırlanması üçün soğandan kəvəri istifadə etmək olar və ya adi şalğamaoxşar.
Pəhrizdən sonra pəhriz qidalanması prinsiplərinə tərəfdar olun ki, bütün itirilmiş kiloqramlar yenidən qayıtmasın.
Çalışmayın tək yalnız şorba yemək, bu effekti gücləndirməyəcək, yalnız zərər verəcək.
Həkimlə qabaqcadan məsləhətləşmək arzu olunandır.