Arıqlama üçün alma sirkəsinin hazırlanmasının resepti
Almaları soyuq suyun altında diqqətlə yuyun, sonra onları 1-2 saat isladacaqsınız. Hazırlanmış meyvələri xırda kəsin, qabığı təmizləmək lazım deyil, yalnız toxumları təmizləyin. Doğranmış almalar qazana qoyacaqsınız və isti suyla tökün, temperatur 80 dərəcə. Lazımdır ki, su meyvələri 2 sm gizlətsin. Şəkəri Tökün, yaxşı qarışdırın. Havanın girişi üçün sahəni qoyaraq həcmi tənzif salfeti və ya dəsmalla örtün.
10-12 gündə tünd yerə qazanı qoyun. Almalar bu vaxtı ərzində qıcqırmalıdır. İki həftə sonra başqa həcmə tərkibi süzəcəksiniz. Qıcqırmanın prosesi üçün yeri (bankanın yuxarısına qədər təxminən 4 santimetr) qoyaraq butulkalar üzrə dəqiq tökün. Daha onları ilıq yerə 10-14 günlük qoyun. Bundan sonra alma sirkəsini istifadə etmək olar. Onu saxlayın kip bağlanmış bankalarda və ya butulkalarda, tünd sərin yerdə.
Arıqlama məqsədi ilə vasitəni içmək üçün, alma sirkəsinin 2 xörək qaşığını götürün və 250 ml ilə qarışdırın filtrasiya edilmiş su və ya qara çayla. Şəkər əlavə etmək lazım deyil, və darçının və ya balı zövqünə görə qoymaq olar.
Çəkinin itməsində effektiv nəticələrə nail olmaq üçün, içkini yeməyə qədər 30 dəqiqə ərzində gündə üç dəfə için. Alma sirkəsinin tətbiqi təmizləmənin prosesinin hesabına orqanizmin ümumi tonusunu yüksəldəcək.
Həmçinin çox su istifadə etmək, gündəlik fiziki tapşırıqları etmək lazımdır.