Bir neçə sirr, hansıları ki, bilərək, pəhrizə oturmadan arıqlamaq olar.
1. Düzgün əti Seçin. Bu o deməkdir ki, pəhriz əti lazımdır, və toyuqu dərisiz hazırlamaq lazımdır. Beləliklə 10 qr artıq piyi 200 qr quş ətindən qurtulmaq olar.
2. Düzgün közərmə. Əti yaxşı bərk qızdırılmış tavada qızartmaq lazımdır. Onun yüksək temperaturundan boçluqlar bağlanırlar və o daha az piy canına çəkir.
3. Kartof oladyaları vafli qəlibində hazırlamaq faydalıdır.
4. Yağın hesabatı. Pulverizatordan yağı istifadə edin. Çox az yağ tavaya sıçratmaq lazımdır ki, yemək yanmasın.
5. Omlet daha az kalorili alınacaq, əgər ona qazlı su əlavə etsəniz, süd yerinə.
6. Qızardılmış kolbasalar. Onları qızartmazdan əvvəl, bir neçə yerdə çəngəllə deşin ki, piyi özü axsın.
7. öz şirəsində toyuğu və balığı Hazırlayın, bunun üçün sadəcə onların folqayla bükün, yağ əlavə etmədən.
8. Panirovka . Əti limon şirəsiylə çiləyin və göyərtidə yuvarladıb bulayın, unlanmış suxarılari istifadə etməzdən əvvəl.
9. mayonezin yerinə tərəvəz bulyonundan sousu İstifadə edin, sirkə və 1 hissə bitki yağının qaşıqı.
10. Xəmirin hazırlanması üçün piysiz yağı İstifadə edin. Yağın yerinə marqarindən (75 qr marqarin 100 qr kərə yağını əvəz edirlər) və 1 zülal istifadə edin.
11. şokolad piroqunun hazırlanması Üçün şokoladı istifadə etməyin, kakao tozuyla əvəz edin.
12. kekslərin hazırlanması üçün xəmirə bir az böyük miqdarda yoqurtla kərə yağının yarısını əvəz edəcəksiniz.
13. 100 qr fındıqda 60 qr ətrafında piy olur. Qoz (fındıq) piroqu daha asan alınacaq, əgər fındıqların üçdə biri qızardılmış yulaf lopalarıyla əvəz edilsə.
14. yumurtalarda qanəyət. Yumurta sarıları çox piy özündə saxlayır, və zülallar - yoxdur, buna görə daha çox zülallardan istifadə etməyə çalışın. Əgər resept 5 yumurta tələb edirsə, 2 tam və 3 zülal qoyun.
15. Əgər xəmirə adi südün yerinə siz yağsızlaşdırılmışı əlavə edəcəksinizsə, onda 2 qr piy qənaət edəcəksiniz.
16. Həmişə bişirmə üçün xüsusi kağızı istifadə edin. Onun sayəsində formaları yağla sürtmək lazım deyil, və yumaq daha asandır.
17. mağaza yoqurtunun Yerinə əldəqayrılma yoqurtu edin, bunun üçün giləmeyvələrlə az kalorili yoqurtu qarışdırın. Siz 12 qr piy qənaət edəcəksiniz.
18. südlü şokolad çubuqda jele saqqız konfetiylə və ya nabatla Əvəz edin - ən yaxşı tox əvəzetmələr, və piy özündə saxlamır. Variant kimi - şokolad qırıntısı olmadan dənlərlə və meyvələrlə baton.
19. Mürəbbə piy özündə saxlamır, buna görə çörək yaxşı onunla yeyilər, nəyin ki şokolad pastasıyla və ya kərə yağıyla.
20. vafli stəkanı olmadan dondurmanı Yeyin, belə siz 120 kalori qənaət edəcəksiniz.
21. Bəzən filmə baxış üçün popkornu yemək olar, ancaq şirin olmayan və yağın əlavə edilməsi olmadan. 50 qr 170 kkal hava lopaları olur.
22. ən azı 70% kakaonun saxlamasıyla şokoladı almağa Çalışın. O ehtiraslı "nəsə şirini" yemək arzusunu boğur, və bundan başqa beyinin işini və yaradıcılıq potensialını yüksəldir.
23. Əgər şokolad istəyirsənsə və artıq dözə bilmirsənsə, amma olmaz, onda 1 fincan kakao için.
24. Çipsləri duzlu küləşə əvəz edəcəksiniz.
25. yaşıl çayın 4 fincanı gündə İçin, 1 ç.q. darçının, 1 qreypfrut - və siz arıqlaya və sağala biləcəksiniz.
[b] 26. [/b-ı] suyun ən azı 8 stəkanını hər günİstifadə edin.
1. Düzgün əti Seçin. Bu o deməkdir ki, pəhriz əti lazımdır, və toyuqu dərisiz hazırlamaq lazımdır. Beləliklə 10 qr artıq piyi 200 qr quş ətindən qurtulmaq olar.
2. Düzgün közərmə. Əti yaxşı bərk qızdırılmış tavada qızartmaq lazımdır. Onun yüksək temperaturundan boçluqlar bağlanırlar və o daha az piy canına çəkir.
3. Kartof oladyaları vafli qəlibində hazırlamaq faydalıdır.
4. Yağın hesabatı. Pulverizatordan yağı istifadə edin. Çox az yağ tavaya sıçratmaq lazımdır ki, yemək yanmasın.
5. Omlet daha az kalorili alınacaq, əgər ona qazlı su əlavə etsəniz, süd yerinə.
6. Qızardılmış kolbasalar. Onları qızartmazdan əvvəl, bir neçə yerdə çəngəllə deşin ki, piyi özü axsın.
7. öz şirəsində toyuğu və balığı Hazırlayın, bunun üçün sadəcə onların folqayla bükün, yağ əlavə etmədən.
8. Panirovka . Əti limon şirəsiylə çiləyin və göyərtidə yuvarladıb bulayın, unlanmış suxarılari istifadə etməzdən əvvəl.
9. mayonezin yerinə tərəvəz bulyonundan sousu İstifadə edin, sirkə və 1 hissə bitki yağının qaşıqı.
10. Xəmirin hazırlanması üçün piysiz yağı İstifadə edin. Yağın yerinə marqarindən (75 qr marqarin 100 qr kərə yağını əvəz edirlər) və 1 zülal istifadə edin.
11. şokolad piroqunun hazırlanması Üçün şokoladı istifadə etməyin, kakao tozuyla əvəz edin.
12. kekslərin hazırlanması üçün xəmirə bir az böyük miqdarda yoqurtla kərə yağının yarısını əvəz edəcəksiniz.
13. 100 qr fındıqda 60 qr ətrafında piy olur. Qoz (fındıq) piroqu daha asan alınacaq, əgər fındıqların üçdə biri qızardılmış yulaf lopalarıyla əvəz edilsə.
14. yumurtalarda qanəyət. Yumurta sarıları çox piy özündə saxlayır, və zülallar - yoxdur, buna görə daha çox zülallardan istifadə etməyə çalışın. Əgər resept 5 yumurta tələb edirsə, 2 tam və 3 zülal qoyun.
15. Əgər xəmirə adi südün yerinə siz yağsızlaşdırılmışı əlavə edəcəksinizsə, onda 2 qr piy qənaət edəcəksiniz.
16. Həmişə bişirmə üçün xüsusi kağızı istifadə edin. Onun sayəsində formaları yağla sürtmək lazım deyil, və yumaq daha asandır.
17. mağaza yoqurtunun Yerinə əldəqayrılma yoqurtu edin, bunun üçün giləmeyvələrlə az kalorili yoqurtu qarışdırın. Siz 12 qr piy qənaət edəcəksiniz.
18. südlü şokolad çubuqda jele saqqız konfetiylə və ya nabatla Əvəz edin - ən yaxşı tox əvəzetmələr, və piy özündə saxlamır. Variant kimi - şokolad qırıntısı olmadan dənlərlə və meyvələrlə baton.
19. Mürəbbə piy özündə saxlamır, buna görə çörək yaxşı onunla yeyilər, nəyin ki şokolad pastasıyla və ya kərə yağıyla.
20. vafli stəkanı olmadan dondurmanı Yeyin, belə siz 120 kalori qənaət edəcəksiniz.
21. Bəzən filmə baxış üçün popkornu yemək olar, ancaq şirin olmayan və yağın əlavə edilməsi olmadan. 50 qr 170 kkal hava lopaları olur.
22. ən azı 70% kakaonun saxlamasıyla şokoladı almağa Çalışın. O ehtiraslı "nəsə şirini" yemək arzusunu boğur, və bundan başqa beyinin işini və yaradıcılıq potensialını yüksəldir.
23. Əgər şokolad istəyirsənsə və artıq dözə bilmirsənsə, amma olmaz, onda 1 fincan kakao için.
24. Çipsləri duzlu küləşə əvəz edəcəksiniz.
25. yaşıl çayın 4 fincanı gündə İçin, 1 ç.q. darçının, 1 qreypfrut - və siz arıqlaya və sağala biləcəksiniz.
[b] 26. [/b-ı] suyun ən azı 8 stəkanını hər günİstifadə edin.