Necə yapma üçün duzlu xəmiri etmək
Xəmir ÜÇÜN İNQREDİYENTLƏR
200 qr unlar
200 qr duzlar
125 ml soyudulmuş su
HAZIRLIQ Və YAPMANIN TEXNİKASI
Duzu unla kasaya tök və qarışdır. Porsiyalarla suyu tökərək, mükəmməl hamarlığa və həmcinsliyə nail olaraq bərk xəmiri yoğur. İşə başlamaq olar.
Xəmirdən lazımlı ölçünün tikələrini ayır, diyirlət, fiqurları kəs və ya izləri et.
Hazır məmulatları qurutmaq temperatur 100 – 120 dərəcə vaxtı sobada olar və ya açıq havada (3 tutacaq – fiqurun qalınlığından asılı olaraq 4 gün). Əgər sobada məmulatları qurudursansa, xatırla ki, onları yerləşdirmək soyuq sobada lazımdır.
Qurutmadan sonra natfile emal et ( və ya sumbata kağızıyla) kənarlar və tədarükün səthi, sonra lakla akril rənglərlə rəngləməyə başla.
Ki, xəmirdən gözəl hazırlama alınsın, kütlənin kiçik tikələriylə işlə, və əsas hissə saxla və ya konteynerdə, və ya paketdə ki, xəmirin səthi qabıqla örtülməsin.