Qaz vurulmuş içkilər
İnsanların əksəriyyəti möhkəm spirtli içkilərini mineral suyla və ya şirin qazlandırmayla içməyə öyrəşdilər. Ancaq bunu etmək qəti surətdə qadağandır. Bu içkilərdə olan karbon qazı alkoqolun sürətləndirilmiş sormasını təhrik edərək mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır. Qonaqlıq zamanı çox qazlandırma içən insanlar daha çox başqalarından xumarlığın ağır formasıyla əzab çəkirlər.
Kofein tərkibli içkilər
Kofeini özündə saxlayan istənilən içkilərə həmçinin bayram qonaqlığında yer yoxdur. İçkiylə kofein tərkibli içilən alkoqol beyinin damarların spazmasını təhrik edir, arterial təzyiqin artımı, aritmiyanı, və bəzi hallarda hətta qıcolmalar.
Təzə pomidorlar
Qəlyanaltılar kimi istifadə edilən pomidorlar həzmlə problemlərə gətirir, şişməyə və meteorizmə. Ancaq, belə problemlərə tomat şirəsi səbəb olmur.
Turşuya qoyulmuş tərəvəzlər
Ənənəvi turşuya qoyulmuş tərəvəzlərsiz bayram qonaqlığını təsəvvür etmək çətindir. Amma hamı bilmir ki, şorabalarda olan sirkə turşusu alkoqolla uyğunluqda, böyrəklərə və qaraciyərə yüksəldilmiş yüklənməyə səbəb olur.
Şokolad
Eyni zamanda möhkəm spirtli içkiləriylə istifadə edilən şokolad əlverişsiz mədəaltı vəziyə təsir edir. Və nəticədə qarında kəskin ağrılar, spazmalar, mədə orqanlarının işinin pozulması, pankreatitə qədər olur.
Mükəmməl qəlyanaltı, qəribə olsa da, vineqret xidmət edir. Kartof - lazımsız zəhərlərin hissəsini aparan təbii adsorbentdir. Çuğundur, kök və duzlu xiyar - mikroelementlərin mənbələridir, və turşudulmuş kələm kəhrəba turşusunu özündə saxlayır, hansı ki, xumarlığın təzahürünü aşağı salır.