Great.az
» » Necə minimuma qida tullantılarını yaxınlaşdırmaq olar
» » Necə minimuma qida tullantılarını yaxınlaşdırmaq olar

    Necə minimuma qida tullantılarını yaxınlaşdırmaq olar


    Tərəvəz qabığı
    Gündəlik fikirin əksinə ki, tərəvəzlərin qabığı dadı korlayır, ondan dəyərli və orijinal yeməyi hazırlamaq olar. Bunun üçün istifadə etmək olar, məsələn, kökün, çuğundurun və ya kərəvizin qabığını. Onlardan püreni hazırlamaq olar, bunun üçün duzlu suda onları bişirmək və ədviyyatlardan istifadə etmək, yağla, istiotla və ayranla hopdurmaq lazımdır.

    Həmçinin qabığı blenderın və müxtəlif ədviyyatların köməyi ilə şorbaya çevirmək asandır. Bundan başqa, ondan yüngül salatı hazırlamaq olar. Bunun üçün quşqonmaz, gənc kök, soğan-kəvər, çuğundur və ya qırmızı turp uyğun gələcək. Salat yağla və ya yüngül sousla doldurmaq olar. Əgər sönük ifadə edilmiş dadla balı, duz və ot ədviyyatlarını əlavə etsək, yemək qızardılmış toyuğa əla yay əlavəsi ola bilər.

    Как свести пищевые отходы к минимуму


    Çörək
    Əgər siz mətbəxdə bayat çörəyi aşkar etdinizsə, ondan qurtulmağa tələsmirsiniz – suxarıları hazırlayın, hansılar ki, sonra şorbaya əlavələr kimi istifadə etmək mümkün olacaq. Qızardılmış tikələr həmçinin vəziyyətdən çıxış ola bilər.

    Əlavə
    Ən sadə və effektiv qida tullantılarının miqdarını azaltmaq üsullarından biri – boşqaba daha az qoymaq. Əgər siz acsınızsa, həmişə əlavə götürmək imkanı var. Beləliklə, sizin boşqabınızda artıq yemək olmayacaq, hansını ki, siz yeyib qurtarmadınız, və o atmaq lazım olmayacaq. Əgər sizinlə meyvələrin tikələri və ya qabıq qaldı, onlardan quru meyvələri və ya şəkərləmələri etmək olar, hansılar ki, sonra bişirməyə bəzəkləri və ya əlavələr kimi istifadə etmək olar.

    Toyuq sümükləri
    Dadlı və qidalı yeməyi hazırlamaq üçün, toyuğun bədəninin ətli hissələrindən istifadə etmək vacib deyil. Qanadlardan və sümüklərdən, məsələn, pörtlədilmiş tərəvəzləri və suyu əlavə edib əla bulyon bişirmək olar. Əsas – bulyonu qaynatmamaq, başqa cür o bulanıq olacaq. Təəccüblüdür, amma hissələrdən hazırlanmış bu şəffaf maye hansılar ki, çoxları tullantı hesab edirlər, bir çox həzləri gətirir, öz inanılmaz dadını açaraq. Bundan başqa, bulyon şorba üçün dadlı və qidalı əsasdır.

    Как свести пищевые отходы к минимуму


    Duzlanmalar
    İstənilən sahibə bilir ki, hər şey duzlamaq və ya turşuya qoymaq praktik olaraq olar, nisbətdə 3:2:1, müvafiq olaraq sirkəni, suyu və şəkəri qatışdıraraq. Adətən, əgər nəsə turşuya qoymaq mümkün deyilsə, bu dondurmaq asan olar. Bunun üçün piyə və ya püredə tərəvəzləri batırmaq, və dondurucu kameraya göndərmək olar. Əla sup əsası alınır.

    Hətta yağda isladılmış otlar və yarpaqlar dondurmaq olar və nəticədə onlardan pestonu və ya başqa faydalı və dadlı sousları hazırlamaq. məhsullarda dolaşmamaq üçün əgər soyuducu və ya dondurucu başlanğıcın altında vurulmuşdursa, qara markörla adı qablaşdırmalarında yazmaq olar.

    Mağazaya yürüş
    Məhsulları tez-tez, amma tədricən alın. Bu sadə, amma çox faydalı qayda sizə vasitələri qənaət etməyə və məhsulların korlanmasından qaçmağa kömək edəcək. Çoxları hesab edirlər ki, nadir hallarda mağazaya getmək, və tam həftəyə məhsulları almaq çox daha yaxşıdır, yoxsa iki. Bu deyil belə, axı məhsulların əksəriyyəti yararlığın qısa müddətinə malikdirlər, məsələn, pomidorlar, xiyarlar, göbələklər, süd, və siz sadəcə onlar yeməyi çatdırmayacaqsınız. Nəticədə sizə yenidən həminki məhsulları almaq, və korlanmışlardan qurtulmaq lazım olacaq, və bu əlavə gücləri və maddi xərcləri tələb edir.

    Piy
    Çoxları ətdən piyi nəsə istifadə üçün çirkli və yararsız hesab edirlər. Ancaq bu böyük yanlış fikir. Ət piyindən istifadə edərək, bir çox maraqlı yemək hazırlamaq olar, hansılara ki, o xüsusi dadı və qidalılığı verəcək.

    İspan mətbəxində lap çox belə maraqlı nümunələr. Piyin əlavə edilməsiylə tərəvəzləri, yumurtaları, şorbaları və qarnirləri hazırlamaq olar, xüsusilə onlar ki, balıqla verirlər. Heyvanlar piyi çıxartmağa tamamilə çətin deyil, amma onun istifadəsi sizə hazırlamağa icazə verəcək daha çox faydalı, dadlı və doyumlu qızardılmış məhsullar bacarar, nə qədər zeytun yağından istifadə.

    Kələmin yarpaqları
    Kələmin hər bir həvəskarına məlumdur ki, xarici yarpaqlar həmişə iştaha ilə və dəqiq görünmür. Çiy növdə onlar, həqiqətən, istifadə etməmək daha yaxşıdır. Ancaq bu deyil deməli ki, onlardan nəsə hazırlamaq olmaz. Diqqətlə yuyulmuş xarici yarpaqlar əla qəlyanaltıya çevirmək olar, və ya hətta qarnir.

    Как свести пищевые отходы к минимуму


    Sosiskalara turş kələmi hazırlamaq üçün, məsələn, samanla yarpaqları doğramaq, onları qida konteynerinə yerləşdirmək və duzla tökmək olar. Sonra konteyneri tənzif parçasını örtmək və həftəyə tünd və sərin yerdə qoymaq lazımdır. Bundan sonra kələmi soyuducuda iki həftə saxlamaq lazımdır, bundan sonra o istifadəyə hazırdır. Onu xatırlayın ki, belə kələmdə yararlığın müddəti cəmi bir neçə ay.

    Limon
    Əgər siz ondan sonra limonu atırsınızsa, necə ondan şirəni sıxdılar, onda bu etməyə dayanın və o haqda düşünün, nə qədər çox gözəl əlavə sıxılmış meyvələrdən hazırlamaq olar. Limon xırda tikələrlə doğramaq və duzla sürtmək olar. Alınmış qarışığı bankaya yerləşdirmək olar, harada o otaq temperaturu vaxtı təxminən dörd gün saxlanılacaq.

    Nəticədə yeməklərə turş əlavəni almaq olar, hansı ki, onlara qeyri-adi turş şərq dadını verəcək. Məsələn, belə əlavə fetin pendiriylə, zeytun ağaclarıyla və pastayla əla birləşir. Belə nəfis yemək sizi təəccübləndirəcək zəmanətlidir və sizin qonaqlarınız.


    Похожие новости

    reklam


Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook