Great.az
» » Necə yaxşı əti seçmək. Qəssab məsləhətləri
» » Necə yaxşı əti seçmək. Qəssab məsləhətləri

    Necə yaxşı əti seçmək. Qəssab məsləhətləri


    Fassiyaların mövcudluğu (nazik pərdələr, vətərlər, əhəmiyyətsizdir)
    Orqanizmdə hər əzələ incə birləşdirici-toxunmuş qabıqla örtülmüşdür. Bu nazik pərdələr uzaqlaşdırmağ kifayət qədər çətindir, alıcılar onları xoşlamayırlar, və eyni zamanda bu qabıq — təbii keyfiyyətin nişanıdır. Mağazalarda və bazarlarda, nə vaxt ki, ətin tikəsi (yeri gəlmişkən saxlanır və ya xarab olmağa başlayır, ondan 1-2 santimetr üst qatı kəsir və satmağa davam edir, kəsilmiş tikələr qiyməyə tez-tez yola düşür, bu haqda həmçinin xatırlamaq lazımdır). Və belə nə qədər ki, satmayacaqlar və ya hələ ki heç nə kəsməyəcək. Əlbəttə, istənilən hipermarketin işçiləri deyəcəklər ki, belə heç vaxt olmur, bütün satılmayan ət vaxtında yazışır və istifadə edilir. Kimə inanmaq, özünüz qərar verin. Beləliklə, əgər sizin qarşınızda fassiyayla üç tərəflə örtülmüş ətin tikəsi və nazik pərdələrdən tikə diqqətlə təmizləyib düzəldilmişsə — nazik pərdələrlə götürmək daha yaxşıdır.

    Как выбрать хорошее мясо. Советы мясника


    Baytarlıq damğası
    Hələ onu səhvən çap adlandırırlar. Cəmdəyə dörd damğa qoyulur. hər tərəfindən kürəyə və ombaya. Damğa aydın fərqlənən altı rəqəmlə oval forma olmalıdır. Birinci cütlük — regionun (regionların avtomobil nömrələrinə uyğun deyillər) nömrəsidir, ikinci — regionda rayon/şəhərin nömrəsi, üçüncü — laboratoriya/ətlik məntəqə/ət kombinatının nömrəsi. Əgər heç olmasa cütlüklərdən biri pis fərqlənəndir və ya seçilməyəndir — "yaxşı ət" deyil. Kəsilmiş rəqəmlərlə damğanın gedişində vicdansız tacirlərdə və ya belələr, hansılar ki, azca sürtülmüş izi xüsusi olaraq qoyurlar.

    Bəzilərində bütün rəqəmlərlə sol damğalar var, necə qoyulmuşdur, amma belə fokus üçün cəza çox daha ciddidir, buna görə bu nadir şeydir. Damğanın nömrəsi forma №2 (A5 formatının göy kağızı) üzrə baytarlıq şəhadətnaməsinə uyğun olmalıdır. Aydın iş ki, hər şey saxtalaşdırmaq olar, amma satıcının əsəb davranışı üzrə və damğaya diqqətlə baxacaqsınızsa ki, burada nəsə bu satıcıda təmiz deyil, və alayacaqsız.

    Sümüklərin ölçüsü və piyin miqdarı
    Donuz əti, qoyun əti və dana əti üçün vacib an. Xatırlamaq lazımdır ki, çox xırda sümüklər — şübhəlidir. Heç bir sağlamdüşüncəli fermer cavanları vurmayacaq — bu əlverişsizdir iqtisadi. "brak edilməni" vururlar, yəni xəstə, zəif, zədələnmiş heyvanlar. Şanslar hər hansı iyrənc şeyi qarşılamaq əhəmiyyətli dərəcədə böyüyür. Çox böyük sümüklər — həmçinin pisdi: heyvanlar yaşlıdır, mümkündür, "yaş üzrə" sürüdən brak edilmiş anac donuz və ya inək. Həmçinin piyin (mal ətinin bəzi diribaş satıcıları bunu "mərmərlik" üçün verirlər ) artıq miqdarı belə heyvanları ələ verir.

    Dana əti haqqında demək ayrı istəyirdik. Onu ətin rəngi üzrə tez-tez ayırırlar, amma bu çox düzgün deyil. Dana ətində piyin (o sadəcə təxirə salınmağa vaxt tapmayacaq) yoxluğu rəngdən başqa tipik əlamət olacaq, onlarda ətin gözə çarpır daha kiçik miqdarı vaxtı kifayət qədər böyük sümüklər (normal inkişaf edən sağlam buğada skelet əzələnin artmasında güclü ötür).

    Necə yaxşı qəssabı tanımaq
    Yaxşı qəssab görünür kötük üzrə. O onda bərabər ( əgər kəsim səliqəsizdirsə, o tərəfdə, harada kəsirsən, çökək tez yaranır), ağ — mal əti piyiylə sürtülmüş. Bu əhəmiyyətli meyardır: piylə yaxşı sürtülmüş kötükdə ət ağacla tamamilə yanaşmır, sizdə yonqarlar rast gəlməyəcəklər. Buna görə bərabər, sürtülmüş piylə kötük — sanitar normalar haqqında anlayışı olan məsuliyyətli insanın əsl əlamətidir. Belə insanda donuz qabırğaları almaq və "patrondaşa" doğramağı xahiş etmək olar — ehtimal ki, nəticə sizi məyus etməyəcək.

    Çəkib bükülmüş ətin alması
    Pozulmayan qablaşdırma və düzgün damğalama/etiketlər şərti ilə belə ətin təhlükəsizliyi yuxarı ( amma mütləq olmayan, qablaşdırıcının səhlənkarlığından və ya saxlama/nəql etmə vaxtı temperaturun pozulmasından zəmanətlər yoxdur). Ancaq yuxarı ehtimal olduqca çox sümüklər almaq / piy/vətərlər, ilk baxışda nə qədər görünür. Əla kəsik yeriylə fırıldaqlar tez-tezdir — hər bir insan təxminən kürəyin tikəsindən donuz budunun tikəsini ayırmayacaq və s. Buna görə böyük mağazalarda "vitrindən" əti almaq və satıcıdan hər tərəfdən əti göstərməyi xahiş etmək daha yaxşıdır.

    Как выбрать хорошее мясо. Советы мясника


    Ətin pis qoruyucu hörgüsü
    Böyük mağazalarda çox tez-tez rast gəlinir. Bu nə vaxt ki, sümük daha yarımfabrikatında, nə qədər olmalıdır (antrekotda fəqərənin bədəni kəsilməmiş, döş ətində fəqərənin bədəni və uzun qabırğanı qoyulmuş), və ya nə vaxt ki, böyük və görünüş ilə gözəl tikə əslində içəridə bir neçə vətər malikdir və hazırlıq vaxtı bir neçə tikəyə dağılacaq. Birinci halda siz ət qiymətdə sümüyü alırsınız, ikincidə ətin kulinariya dəyəri güclü enir və çox yeməklər siz ondan hazırlaya bilməyəcəksiniz.

    Qiymənin alması
    Qiyməyə hər halda üçüncü növün əti yola düşür. Tamamilə istənilən yerdə heç kəs sağlam ağılla qiyməyə yaxşı əti buraxmır. Qiymə təzə və təhlükəsiz ola bilər — amma bu həmişə üçüncü növdür. Yaxşı qiymə istəyisizsə — əti alın və özünüz edin — bu qızıl qaydadır. Əgər siz əti aldınızsa və mağazada onu sizin üçün üyütməyi xahiş edirsiniz, xahiş edin ki, ətçəkəni sizin yanınızda yusunlar və yığsınlar, başqa cür bu pis qurtara bilər.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook