Moruq dəri üçün çox faydalıdır, axı bu qidalı maddələrin quyusudur. Onda PP vitaminləri olur, B qruplar, E, N, və başqalar, orqanik turşular, kükürd, kalium, fosfor, sink, ftor, mis, manqan.
1. Moruq effektivdir, amma dərini ehtiyatla təmizləyir.
2. Boşluqları çirkləndirmələri uzaqlaşdırmağa və onları daraltmağa kömək edir.
3. Cavanlaşdıran və canlandıran xüsusiyyətləri qeyd etməyə dəyir.
4. Səthi pilinq effekti müşahidə olunur: yumşaq pilinq dərinin buynuzlaşmış hissəcikləri.
5. Moruq epidermanı qidalandırır, o bütünlə lazım doydurur.
6. Belə giləmeyvə əsasında maskalar əla düzəldərək və üzün tonunu təravətləndirərək çilləri və piqment ləkələrini aradan qaldırır.
7. Moruq sətəlcəmə qarşı təsiri göstərir.
Maskaların reseptləri
Piyli dəri üçün
1. Əlavə əlavələrsiz moruqdan sıyıqdan istifadə etmək olar. Onu üzə görə bölüşdürün, yarım saata qoyun, hansılar ki, yuyunun.
2. Sıyığın moruğundan hazırlanmışın xörək qaşığını qarışdırın, həmçinin limon şirəsinin və buğda ununun və ya nişastanın çay qaşığının yarısını. Bu tərkib üzə görə bölünür və onda iyirmi və ya otuz dəqiqəyə qoyulur, və sonra yuyulur, amma yaxşı sərin suyla (bu boşluqları daraltmağa icazə verəcək).
3. Moruğun bir neçə xörək qaşığı götürün, onları ovuşdurun və ixtisar çörəyinin (o qabaqcadan yaxşı ovxalayacaqsınız) bir neçə tikəsiylə qarışdırın. Sizdə sıyıq alınacaq, və o üzə vurmaq və yarım saata qoymaq lazım olacaq. Sonra sadəcə yuyunun.
Normal və quru dəri üçün
1. Xırdalanmış moruğun iki xörək qaşığı və piyli qaymaqların və ya xamanın eyni miqdarını qarışdırmaq lazımdır. Hazırlanmış sıyığı iyirmi-otuz dəqiqəyə üzdə qoymaq lazımdır.
2. Otuz qramlarla moruğun və toyuq yumurtasının bir yumurta sarısının sıyığına xırdalanmışdan tərkibi hazırlamaq olar. Belə vasitə yalnız nəmləndirən, həm də qidalandıran təsiri göstərir.
Ağardanlar
1. Bərabər nisbətlərdə moruqlar, limon şirəsi və kefir xırdalanmış giləmeyvələri qarışdırın. Bu tərkib öz üzünün problemli sahələrinə gətirin vurun ( yəni çillərlə və ya qiperpiqmentli zonalar), otuz-qırx dəqiqə gözləyin və yuyun.
2. Moruğun iki xörək qaşığı xırdalayın, qatığın və ya zərdabın xörək qaşığını əlavə edin. Vasitə zonanın qiperpiqmentləşməsində çəkilmə üçün istifadə edin, qırx dəqiqəyə maksimumu qoyun.
Həssas dəri üçün
1. Aloyeylə birlikdə moruqdan istifadə etmək olar. Bunun üçün iki günə bitkinin yarpaqları soyuducuya qoyacaqsınız, və çıxardıb, kəsin necə daha xırda olar və təxminən moruğun döyülmüş giləmeyvələrinin eyni miqdarıyla qarışdırın. Sizdə püre alınacaq, hansı ki, yarım saata dəriyə vuracaq.
2. Effektiv maska moruqdan və çobanyastığı həlimindən hazırlanır. Əvvəlcə özünü həlimi hazırlayın, körfəz stəkanın yarıları həcmdə qaynar suyla qurudulmuş çobanyastığının çay qaşığını və beş dəqiqə ərzində qaynadıb. Soyumuş mayeni süzəcəksiniz, xırdalanmış moruqla qarışdırın ki, çox sıx olmayan kütlə alınsın. Kütləni iyirmi dəqiqəyə dəriyə vurun.
3. Yetişmiş moruğun bir neçə böyük giləmeyvəsi döyün və bu tərkibə çay ağacının efir yağının beş damcısı əlavə edin. Qarışıq iyirmi dəqiqə ərzində dözülür.
Solan və ya zəiflədilmiş dəri üçün
1. Xırdalanmış moruğun xörək qaşığını, kifayət qədər piyli kəsmiyin eyni miqdarını və təbii balın təxminən çay qaşığını qarışdırmaq lazımdır. Qarışıq təxminən qırx dəqiqə üzün dərisində bölünür və dözülür.
2. Dəri örtüklərinin tonusunu yüksəltmək moruq sıyığından və xırdalanmış təzə nanəli yarpaqlardan hazırlanmış qarışıq kömək edəcək. Siz xoş soyuqluğu hiss edəcəksiniz, amma o diskomfort çatdırmayacaq. Üzdə belə maskaya dözmək yarım saat ərzində olar.
3. Moruğun sıyığına ovuşdurulmuş zeytun yağının xörək qaşığı üzrə qarışdırmaq lazımdır təbii bal, həmçinin qabaqcadan qızdırılmış südün çay qaşığını.
4. Sadəcə bərabər miqdarlarda bu komponentləri qarışdırıb yumurta ağından və moruqdan qidalı maskanı hazırlayın.
5. Kəsmikdən istifadə edin, həm də indiki halda piyli xüsusilə faydalı olacaq. Bir xörək qaşığının həcmində onu döyülmüş moruğun iki xörək qaşığıyla qarışdırın. Kaşaya bənzər kütləni üzə görə bölüşdürəcəksiniz, və təxminən qırx dəqiqə sonra yuyun.
6. Təxminən moruğun iki və ya üç xörək qaşığı qarışdırın, qabaqcadan onu xırdalayıb, südün çay qaşığını və badam yağının eyni miqdarı.