İlk növbədə böyük miqdarda sellüloz özündə saxlayan meyvələri və tərəvəzləri unutmaq lazım deyil. Bu məhsullar həm təmiz halda (təmiz vəziyyətdə), həmdə müxtəlif yeməklərin tərkibində, metabolizmi sürətləndirərək və şlakların və bağırsaqların uzaqlaşdırmasına imkan yaradaraq həzmə xeyirli təsir edirlər.
Ananaslar bromelayn adlı maddəni özündə saxlayır, hansı ki, güclü piy əridən komponentdir. Bromelayna-dan başqa, ananasda çox vitamin və mikroelement olur, hansılar ki, həzm orqanlarının işinə müsbət təsir edirlər. Ancaq, mədənin yüksəldilmiş turşluq dərəcəsiylə insanlara, ananas pəhrizlərinə ehtiyatlılıqla aid olmağa dəyir, axı meyvə müxtəlif turşuları özündə saxlayır, hansılar ki, problemi ağırlaşdıra bilərlər.
Qreypfrutda olan fermentlər piylərin sürətli yarmasına (parçalanmasına) imkan yaradır, aclığın hissini kütləşdirir, bağırsaqların işinə xeyirli təsir edir. Və qreypfrutda pəhrizə oturmaq tamamilə vacib deyil, yeməyə qədər 20-30 dəqiqə ərzində meyvənin 1/4-ünü yemək və ya onunla dişləmələrdən birini əvəz etmək kifayətdir.
Avokado - məhsulların ən yaxşı piy əridəndən biridir. Baxmayaraq ki, meyvə böyük miqdarda bitki piyi özündə saxlayır, müntəzəm onun istifadəsi iştahanın azalmasına imkan yaradır, və nəticədə bir çox bədənlər. Bundan başqa, avokadoda xeyli çox sellülozlar, vitaminlər və minerallar olur, həmçinin antioksidləşdiricilər.
Uzun vaxt yumurta sarıları yüksək kalorililiyə və xolesterinə görə arıqlayanlarda qadağanın altında idi. Amma alimlər sübut etdilər ki, yumurta sarılarında faydalı xolesterin olur, və ki, istifadə gün sonra 1-2 yumurta ziyan sağlamlığa vurmayacaq. Bundan başqa, məhz yumurta sarılarında böyük miqdarda vitamin, mineral, mikroelement, faydalı piy və omeqa-turşu olur.