Əgər siz sağlamlığa ciddi girişməyə qərar verdinizsə, onda ağır alkoqolu istisna etmək lazım olacaq, və yüngülü minimuma yaxınlaşdırmaq. Bundan başqa bütün piyli xaric edilir, qızardılmış, kəskin, bir sözlə, zərərli qida.
Ən faydalı məhsullar, hansılar ki, yalnız sizin qaraciyərinizə sevinci gətirəcəklər, narıncı rəngin bütün tərəvəzləri olur, məsələn, pomidorlar, kök və ya bolqar istiotu. Balqabaq çox faydalıdır, həm də yalnız deyil öz meyvənin ətiylə, həm də tumlarıyla, bundan başqa ondan olduqca dadlı və qidalı yeməkləri hazırlamaq olar.
Almalar bizim təbii "filtrimiz" üçün əvəzolunmaz meyvədir, hansılar ki, böyük miqdarda pektin özündə saxlayırlar. Çuğundurun, dəniz kələminin və quru meyvələrin faydalılığını unutmayın, onlar bu işdə ən yaxşı köməkçi olacaqlar.
Sağlam qidanın rasionunda fosfor tərkibli məhsullar rast gəlməyə mütləq məcburdur, məsələn, balıq, həmçinin zülallar – qaynadılmış və ya bişirilmiş toyuq.
Yeri gəlmişkən, ədviyyatları istifadə etməyə qorxmayın, azmış kimi onlar yeməklərin dadverən keyfiyyətlərini gözə çarpır yaxşılaşdırırlar, belə həmçinin ödün gücləndirilməsinə imkan yaradırlar. Ən vacib, onu unutmamaq ki, düzgün qidalanma – bu sağlam qaraciyərə düz yoldur, deməli və yaxşı əhvala və çiçəklənən zahiri görünüşə.
Otlardan həlimlə qaraciyərin təmizlənməsi
Onun üçün belə otlar sizə lazım olacaq: yol otu, qarğıdalı, tarla qatırquyruğusu, kalendulanın gülləri. Bərabər miqdarlarda onları qatışdırırıq, sonra qarışığın 1 xörək qaşığı qaynar suyun 2 stəkanını doldururuq, 2 dəqiqə ərzində bişiririk və 40 dəqiqələrin ətrafında kasada təkid edirik.
Üç həftə boyunca qidanın qəbulundan sonra yarım saat sonra təzə cövhəri qəbul etmək lazımdır. Daha bir üsul – yulafın köməyi ilə qaraciyərin təmizlənməsidir, bunun üçün 300 qr yulaf üç litr suyla doldururuq və 150° temperatur vaxtı sobaya 120 dəqiqədə göndəririk. Qurtarma üzrə cövhər süzürük, rahat həcmə tökürük və yeməkdən əvvəl gündə 150 ml üzrə qəbul edirik. Müalicə kursu – 3-4 həftə.