1. Ağ paxla. Bu unikal məhsul təxminən 191 mg Ca yalnız qaynadılmış və ya konservləşdirmiş paxlanın bir fincanında özündə saxlayır. Həmçinin o dəmirlə zəngindir.
2. Qızılbalıq. Çox dadlı balıqd;r, hansı ki, sizi onun yüz qramında 232 mg Ca doydura bilər. Əgər onu konservlər şəklində istifadə etməyə qərar verdilərsə, onun sümüklərini artıq olmayan çeynəmək olacaq, axı onlar kifayət q'd'r yumşaqlar, və Ca orada lazım olduğundan artıqdır.
3. Sardinalar. Bu kiçik iştahalı balıqlar sadəcə o qədər bizə lazım olan elementlə doydurulmuşdur. Yalnız yeddi dənədə 321 mg Ca-ın ətrafında olur. Bundan başqa, həmçinin onlarda siz tapacaqsınız piyli turşuları Ω-3 vitamin D-lə.
4. Qurudulmuş əncir. Cəmi səkkiz bu təəccüblü quru meyvələr 107 mg Ca özündə saxlayır. Sadəcə dişləmə üçün mükəmməl variantdır. Həmçinin əncirdə bitki lifləri var, nə onu yaxşı antioksidləşdirici edir.
5. Həmçinin Ca olur və kələmin bütün növlərində. Çiy növdə bu çox gözəl tərəvəzin cəmi iki fincanı istifadə edərək, siz 188 mg Ca öz orqanizmini təmin edəcəksiniz. Və, yeri gəlmişkən, əncir kimi, kələm – həmçinin bizim orqanizmimiz üçün əla antioksidləşdiricidir.
6. Paxla. 185 mg Ca fincanın yarısında olur. Lakin, o yalnız Ca-la zəngin deyil, həm də kaliumla, və folio turşusuyla.
7. Badam. Yaxşı "dişləmə" olaraq, və kimsə üçün və dəyərli səhər yeməyiylə, badam faydalı qidalı maddələri tərkibində olsunur, hərfən hər qramda! 20 fındıqda siz 72 mg Ca-ın ətrafında tapa biləcəksiniz. Və hələ vitamin E, dəmir və kalium.
8. Portağal. Çox gözəl həvəsləndirən şirənin stəkanı səhərlər sizin orqanizminizi işləməyə məcbur edəcək, saat kimi. Vitamin C-in bu həqiqətən üstün mənbəyi təxminən 65 mg Ca malikdir, yalnız bir orta ölçüdə meyvə.