Şirniyyat məmulatlarının yaradılması üçün maltit-də və izomalt-da diqqəti yönəltməyə dəyir. Hər iki şirinləşdirici maddə aşağı Qİ-ə malikdir, yüksək temperaturlara sabitlik, kariyesdən dişləri müdafiə edir, və kalorililik onlarda iki dəfə aşağıdır, nə qədər şəkərdə. İzomalt əsasən karamelin yaradılması üçün istifadə edirlər, maltit – həcmin verilməsi üçün bişirməyə, həmçinin şokoladın yaradılması üçün.
Yuxarıda göstərilən şəkər əvəzedicilərindən başqa indi məşhurluğu kokos şəkəri yığmağa başlayır. Bu orqanik məhsuldur, hansı ki, texnologiya emalını keçmir. O cəmi 70-80% saxarozaları özündə saxlayır və daha çox aşağı qlikemiçesk indeksə malikdir.
Alternativin hazır məhsullara
məhsulları izləməyə unutmayın, hansılar ki, alırsınız, daha dəqiq onların tərkibi üçün. O malları seçməyə çalışın, hansılar ki, şəkəri əlavə etmirlər. Alternativ əvəzetmələri axtarın: şokolad batonları meyvə-qoz (fındıq) əvəz edin, şəkərlə sürətli hazırlığın sıyıqları – müasir şəkər əvəzediciləriylə müslidə, qranoluya və ya sıyıqlara, kartof çipsləri - tərəvəzlərdən çipslərə, şirin qaz vurulmuş içkilər - adi və ya mineral suya, 1 qəhvə 3 - kasniyə və s.