Great.az
» » Hansı meyvələr hamilələrə yemək olar?
» » Hansı meyvələr hamilələrə yemək olar?

    Hansı meyvələr hamilələrə yemək olar?


    Какие фрукты можно кушать беременным?


    Hansı meyvələr olar?

    Diyetoloqlar hamilə qızlara məsləhət görürlər yeməkdən dərhal sonra meyvələr yemək. Onda səbəb ki, onlar mədədə qısa müddətə tamamilə saxlanırlar, və əgər mədə dolu olacaqsa, onda meyvələrin yerləşmə zamanı artmaq əhəmiyyətli dərəcədədir. Bu faydalı xüsusiyyətlərin itməsiylə və qıcqırmanın prosesinin aktivləşməsiylə nəticələnə biləndir, hansı ki, yalnız şişməni və meteorizmi çağıra bilər, və ürək bulanmasını. Belə çərəz üçün ən yaxşı vaxt – yeməyə qədər, və ya bir saat yarım sonra bir yarım saat ərzində.

    Almalar vitamin C-lə zəngindir və dəmirin əvəzolunmaz mənbəyidir. Onlar toksikozun təzahürlərini yüngülləşdirməyə kömək edəcəklər və, ehtiyac olduğu halda, iştahanı gücləndirəcəklər. O qədər, kim qəbzlərdən əzab çəkir, bişirilmiş almaların istifadəsi tövsiyə edilir.

    Armud öz zəngin tərkibinin sayəsində, sətəlcəmə qarşı xüsusiyyətlərə malikdir, və pis əhval-ruhiyyəylə və laqeydliklə mübarizə üçün ən effektiv məhsullardan biri hesab edilir. Dəmirin yüksək məzmunu enerjini hədiyyə edərək gələcək ananın orqanizmində onun defisitini dolduracaq. Amma ehtiyatlı olun, bu şirəli meyvələrin həddən artıq istifadəsi vaxtı gücləndirilmiş qaz əmələ gəlməsi başlana bilər. Buna görə olar, amma lazımı dərəcədə.

    Gavalılar maksimal xeyiri gətirəcək, əgər çiy növdə onları istifadə etsəz. Bu qəzbzliyin əla profilaktikasıdır, və hələ – iştahanın artımı üçün əvəzolunmaz məhsuldur. Meyvələrdə olan, və qadının orqanizminə hərəkət edən kalium artıq duzun və suyun çıxardılmasına imkan yaradır. Amma lazım onlara onları rasiondan istisna etmək, kim şəkərli diabetlə və piylənməylə əzab çəkir.

    Tropik meyvələrə gəlincə, mütəxəssislər onların istifadəsi vaxtı ehtiyatlı olmağı məsləhət görürlər, amma yenə də bəzi növləri icazə verirlər.

    Xurma. Çox əhəmiyyətli meyvədir, hansının ki, xeyirini bir qədər azaltmaq olmaz, xüsusilə hamiləlik vaxtı. Onda yalnız əhəmiyyətli mikroelementlər olmur, həmçinin qida lifləri və orqanik turşular. Hamısı orqanizmin qoruyucu güclərini yüksəltməyə, orqanizmi yodla doydurmağa, şişləri azaltmağa və aclığı kəsməyə kömək edirlər.

    Nar. Onu dəmir çatışmamazlığı qanazlığısı vaxtı tez-tez məsləhət görürlər. Və B qrupun vitaminləri, onun tərkibinə daxil olanlar, xəstəlik törədən bakteriyaları zərərsizləşdirərək sətəlcəmə qarşı və antiseptik hərəkəti göstərirlər.

    Banan. O çoxdan bizim enlərimiz üçün adət edilmiş oldu və həqiqətən zəngin tərkibə malikdir. Kalium ən qiymətli onun komponentidir. Bundan başqa, bananın istifadəsi seratonin hazırlanmasını təhrik edir – xoşbəxtliyin hormonu, deməli, əsəbi vəziyyətlərlə və pis əhval-ruhiyyəylə vidalaşmaq olar.


    Nədən imtina etmək lazım olacaq?

    Belə, məsələn, şirin papaya uşaqlığın ixtisarını təhrik edir. Erkən müddətlərdə onun istifadəsi düşüyü doğura bilər. Eyni hərəkət göstərə bilər və sevilən çox ananasla, buna görə həkimlər qəti surətdə qadağan edirlər birinci rübdə onu yemək.

    Həmçinin məhdudlaşdırmaq lazımdır və belə meyvələrin istifadəsini necə:
    Üzüm. O, heç olmasa faydalıdır, amma yenə də böyük miqdarda şəkər özündə saxlayır. Sistematik istifadə vaxtı o artıq çəkinin yığımına təsir edir. Həmçinin tez-tez bu meyvə şişmənin səbəbi ola bilər.

    Çiyələk. Bu – ən güclü allergenlərdən biridir. Bu giləmeyvə o qadınlara qəti surətdə qadağan edilir, hansılara ki, irsiyyət ilə qida allergiyası ötürüldü. Həmçinin çiyələk uşaqlığın tonusunu yüksəltməyə bacarıqlıdır, nə düşüklə hədələyə bilər.


    Похожие новости

    reklam


Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook