Çəkinin azalması üçün ətirli ədviyyatı qəbul etmək müxtəlif üsullarla olar. Üyüdülmüş darçını sıyıqlara və ya kəsmik qarışıqlarına, soyuq meyvə şorbalarına və ya meyvə salatlarına əlavə etmək olar, bişirilmiş meyvələrdən çərəzlər, smuzi. Darçın almalarla, armudlarla və ya heyvayla əla birləşir. İsti yeməklərə hazırlıq bilavasitə qabaq və ya masaya vermədən əvvəl darçını əlavə edirlər. Soyuqlar – sadəcə istifadədən əvvəl darçın tozuyla səpirlər. Əgər qidalanma rasionu balı daxil edirsə – ona həmçinin üyüdülmüş darçını əlavə etmək olar, bu əla dadverən uyğunluqdur.
Ancaq çəkinin azalması üçün darçınla içkilər ən effektivdir – onu südə əlavə etmək olar, çay, qəhvə, meyvə həlimləri. Belə içkilər yalnız faydalı deyil, həm də dadlıdır. Onları qəbul edirlər ya səhərlər, və ya gündə iki dəfə – səhər və axşam. Onların hazırlığı üçün üyüdülmüş darçın kimi istifadə etmək olar, həm də darçın çubuqları.
Hamısından yaxşı darçınla içkiləri istifadə bilavasitə qabaq hazırlamaq – ədviyyat kifayət qədər tez öz ətiri "verir", ona görə saatla o təkid etmək lazım deyildir.
Necə istənilən çox təsirli vasitə, arıqlama üçün darçını məhdudlaşdırılmış miqdarlarda qəbul etmək lazımdır – gündə ədviyyatın çay qaşığının yarısından çox deyil.
darçınla Bal suyu
Arıqlama üçün darçından içkilərin reseptlərinin arasında ən məşhurlardan biri – bu balla darçındır. Belə kokteylin stəkanını acqarına qəbul edərək, yalnız çəkini azaltmırıq, həm də fiquru (darçınla bal suyu ilk növbədə qarından piyi götürməyə kömək edir) yaxşılaşdırmaq olar. Bundan başqa, bu içki həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir və orqanizmin ümumi tonusuna xeyirli təsir edir.