Darçın ən yaxşı bitkilərdən biridir, hansı ki, çəkinin azalmasına imkan yaradırlar. Qanda şəkərin səviyyəsi normallaşdırır, bununla qidanın sorulmasının sürətini azaldır. Qaraciyərdən artıq piyləri uzaqlaşdırır və enerjinin axmasını verir. Onun xüsusiyyətləri göbələkləri və parazitləri məhv etməyə icazə verirlər.
İki dəfə çaya darçının çay qaşığının yarısı üzrə gündə əlavə edin. Siz həmçinin qəlyanaltılara, sıyıqlara və şorbalara darçını əlavə edə bilərsiniz.
Suyun stəkanında darçından və baldan həlimi hazırlayın. Bu cövhəri hər səhər yeməyindən əvvəl istifadə etmək lazımdır.
Jenşenin məlum xüsusiyyətlərindən biri – piyi yandırmaqdır. O enerjini artırır və maddələr mübadiləsinin sürətini yüksəldir. Tədqiqat göstərdi ki, heyvanlar, hansılara ki, yemək kimi jenşenin cövhərini verirdilər, hesab edilmiş günlər ərzində çəkinin böyük miqdarını azaltdılar. Kəskin yeməklərə və salatlara üyüdülmüş jenşeni əlavə edin.
Zəncirotunun çiçək başları orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır. Zəncirotu – beta-karotinin zəngin mənbəyidir, vitamin, pəhriz lifləri və minerallar, hansılar ki, qaraciyəri əla təmizləyirlər. Bu bitki sidikqovan effektə malikdir və qidanın əlavə mənbəyi ola bilər. Hər gün zəncirotunun yarpaqlarının cövhərlərindən çayın 3-4 fincanı üzrə için. Siz həmçinin salatlara və şorbalara zəncirotunun təzə yarpaqlarını əlavə edə bilərsiniz.
Zəncəfil uzun müddət sizi tox saxlamağa bacarıqlıdır. Zəncəfil orqanizmi əla təmizləyir, və onun köməyi ilə daha yüngül yemək mənimsənilir. Çəkini azaltmaq üçün suya və ya çaya zəncəfilin tozunu əlavə edin. Həmçinin çaya ən yaxşı nəticə üçün bir az darçın qoyacaqsınız.