Great.az
» » Bostançılar üçün Layfxaklar
» » Bostançılar üçün Layfxaklar

    Bostançılar üçün Layfxaklar


    Çuğundur
    Adətən böyük problemlər çuğundurla yoxdur, qeyri-tələbkar və dözümlüdür bu bitki. Hamısından yaxşı o 15-dən 17-ə qədər sm bitkilərin arasında kiçik məsafəylə artır. iki kiçik hiylə Var, hansılar ki, məhsulu yaxşılaşdıracaqlar. Birincisi, çuğundur yaxşı böyüyür, əgər suvarma metoduyla sulamaq və tez-tez, amma ehtiyatla yumşaltmaq. İkincisi, dəyişmədən sonra çuğunduru mineral gübrələrlə yedirtmək lazımdır. Əgər kartofun və pomidorların uzununa çuğunduru əkmək, bu fitoftorozla bitkilərə öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək.

    Лайфхаки для огородников


    Kök
    Köklə bəzən oynamaq lazım olur. Hələ ki qalxmalar çıxmadı, onu lazımlıdır sulamağ müntəzəm. Cücərtilər çıxdıqdan sonra, bir-iki həftə sulamamaq daha yaxşıdır. Bunun sayəsində bitkinin kökləri daha dərin torpağa gedə biləcək. Əgər kök pis böyüyürsə, onda ləklər duz məhluluyla sulamaq olar: 10 litr suda duzun 1 xörək qaşığı. Bundan sonra aktiv artma başlanmalıdır.

    Noxud
    Bu bitkini hər bağda qarşılamayacaqsan, amma həvəskarlar yaşıl noxud yeyən var. Əgər 2 dəfə daha böyükdə məhsulu almaq istəyirsənsə, xardalın yanında noxudu ək. Noxud yemləmələri sevir, amma gicitkənin onun cövhəriylə gübrələmək lazım deyil.

    Лайфхаки для огородников


    Xiyarlar
    Onları böyütmək çətindir, amma əgər hər şey gedəcəksə necə lazımdır, onda məhsul səni dəqiq sevindirəcək. Xiyarlar rütubətə tələbkardır, xüsusilə çiçəkləmələr dövründə. Amma çiçəkləmənin başlanğıcında suvarmayla can yandırmaq lazım deyil, ondan daha yaxşıdır bir müddət azaltmaq, yalnız sonra gücləndirmək. Belə meyvələr ehtimal ki, yetişəcək. Nə vaxt ki, küçədə istidi, xiyarlar yalnız sulamaq, həm də daim səpmək lazım deyil. Əgər temperatur 30 dərəcə ötürsə, xiyarların tozcuğu həlak olur. Buna görə, əgər xiyarlar istixanada böyüyürsə, suyla həcmin daxilində qoy. Xiyarlar aşağı temperaturlar və kəskin fərqlər daşımır. Bundan məhsuldarlıq pisləşir. Həmçinin xiyarlar yellər dözmür. Optimal temperaturun və kifayət qədər rütubətin qayğısına qal, onda xiyarlar məhsulla sevindirəcək.

    Soğan
    Görünür ki, soğanla dəqiq hər şey burada kiçik hiylələr aydın ki var. Əliaçıq məhsulun sirlərindən birinə bostançılar əkməyə qədər bir gün əvvəl suda soğanaqların isladılmasını hesab edirlər. Soğanı endirmək belə dərinliyə rütubətli torpağa lazımdır ki, soğanağın ucu rütubətə qədər tapsın. Dünyagörmüş bostançılar soğanın və kökün qarışdırılmış əkinlərini təcrübədən keçirməyi məsləhət görürlər. Belə onlar bir-birini zərərvericilərdən müdafiə edəcəklər.

    Лайфхаки для огородников


    Gicitkən
    Görünür ki, bu heç də məhsuldar bitki deyil, amma hansısa bir alaq otdu, amma məhz onun haqqında ən çox qayğısına qalmaq lazımdır. Gicitkən — bu onun indikatorudur ki, məhsuldardı torpaq. Çox yaxşıdır, əgər gicitkən pomidorların yanında artırsa: o onları fitoftoradan müdafiə edir.
    Fransız bostançıları bir hiyləylə bölüşürlər. Nə vaxt ki, pomidorları endirirsən, çuxurun dibinə gicitkənin ovucunu at, və yuxarıdan santimetr torpaq ki, bitkinin kökləri ona aid olmasın. Hələ ki köklər gicitkənin qatına qədər çatacaq, o komposta çevriləcək. Gicitkən kompost bitkinin immunitetini yüksəldir və onun azotuyla, dəmirlə və başqa faydalı maddələrlə qidalandırır.

    Təbiətin tapmacaları
    Çox güman ki, bu əsas məsləhətdir, hansı ki, bütün bostançılara mənimsəmək lazımdır. Bəzən anlamağa çalışmaq lazım deyil, niyə hər şey belədir - başqa cürə deyil. Məsələn, məndə lək var, hansında ki, heç vaxt normal xiyarlar böyümədi. Orada kök, çuğundur və kələm əla artır, amma heç bir yaxşı xiyar orada böyümədi.
    Əvvəlcə mən anlamağa çalışırdım, niyə belə, amma sonra qərar verdimki, sadəcə orada xiyarları daha böyütməyəcəyəm. Bəzən anlama və dəqiq bilik lazım deyil, niyə belədir. Bu tapmacaları tapmaq lazım deyil, sadəcə köməklərdən istifadə etmək olar.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook