Great.az
» » Necə çaynikin divarlarından ərpi təmizləmək
» » Necə çaynikin divarlarından ərpi təmizləmək

    Necə çaynikin divarlarından ərpi təmizləmək


    Как убрать накипь со стенок чайника


    Profilaktika
    Belə yaranmalardan çayniki qorumaq üçün, onda, hələ yenidə, duzlu məhlulu qaynatmaq lazımdır, hansının ki, konsentrasiyası 5 ç.q təşkil edir. suyun 1 l-ında.

    Gələcəkdə, təxminən iki həftədə 1 dəfə, çaynikə limon turşusunun 1-2 paketini tökürlər, tozu qab-qacağın maksimal qiymətinə qədər suyla doldururlar və oda qoyurlar. Ondan sonra, necə məhlul qaynayacaq, çaynik dəmkeşdən təmizləyirlər və tam soyumaya qədər qoyurlar. Sonra suyu tökürlər, çayniki təmiz suyla yaxalayırlar və doldururlar. Onu həmçinin qaynadırlar və tökürlər – bunu edirlər limon turşusunun qalıqlarını götürmək üçün. Əgər lazım olacaqsa, onda proseduru keçirmək olar üçqat və ya çox.

    Köpüyün uzaqlaşdırması
    Əgər çaynikdə köpük yenə də yarandısa, onda onu uzaqlaşdırmaq əl altında olan vasitələrin köməyi ilə olar.

    1. Suyla çaynikdə 1 x.q. həll edir soda və 30 dəqiqə tərkibi qaynadırlar. Bundan sonra məhlul tökürlər, təzə suyu tökürlər və 1 x.q. ona doldururlar limon turşusu. Bu məhlul həmçinin 30 dəqiqə ərzində qaynadırlar, sonra tökürlər. İndi suda sirkənin stəkanının yarısını həll edirlər və yarım saat yenidən qaynadırlar. Bu resept buraxılmış hadisələrdə yaxşıdır.

    2. Köpüyü təmizləmək üçün, 70% sirkədən tez-tez istifadə edirlər. Bunun üçün esensiyanı 1 l 60 ml hesaba görə suda həll edirlər və bu məhlulu bütün gün ərzində isti dəstəkləyirlər, nə üçün vaxtaşırı onu qaynamaya qədər çatdırırlar. Sonra tərkibi tökürlər, və çaynik hər hansı toz vasitəsiylə təmizləyirlər. Əgər qab-qacaq vəziyyəti ürəkaçan deyilsə, onda bir neçə dəfə proseduru təkrarlayırlar. Köpüyün kiçik qatı birinci dəfədən uzaqlaşdırılır.

    3. İçməli sodanın köməyi ilə köpüyü təmizləmək üçün, 2-2,5 x.q. qələvilər suyun 1 l yoğurur və 30-40 dəqiqə tərkibi qaynadır. Bundan sonra qarışıq artıq suyu sirkəylə tökürlər və qaynadırlar, hansı ki, suyun 2 l stəkanın dörddə biri lazım olacaq. 20 dəqiqə kifayət qədər olacaq ki, köpük yumşaq olsun və o asan təmizləmək mümkün olsun.

    Əgər çaynikdə alma, armud və kartof təmizləmələrini bişirməyə dövridirsə, onda divarlarda köpük yaranmalı olmayacaq.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook