Material tavanın seçimi üçün əsas meyardır, hansından ki, o istehsal edilmişdir.
Klassik variant — çuqundan qab-qacaqdır: yemək yanmır, çünki təbii qoruyucu nazik pərdə yaradılır, yeməklər demək olar ki qarışdırmadan hazırlamaq olar. Özü qidanın hazırlanmasının prosesi üzgünlüyü çox xatırladır, nə qədər qızdırma, nə hazırlanmış qidanın dadverən keyfiyyətlərini yüksəldir. Çuqun tavalar ən bahalı hesab edilir ki, xidmətin uzun müddətiylə bəraət qazandırılmışdır və rahatlıqla.
Ancaq ağır çuqun tava zərbələrə həssasdır, həmçinin korroziyalara meyillidir.
Tavanı almaq alüminiumdan ucuz olar: o yüngül, zərbə yüklənmələrinə möhkəmdir. Belə qab-qacaqda yeməyin sürətli yanması əsas çatışmazlıqdır.
Üçüncü tip — paslanmayan poladdan tavalardır, hansılar ki, möhkəmdir və sağlamlıq üçün təhlükəsizdir, ancaq böyük çəkiyə malikdirlər və xüsusi örtüsüz yanmadan qorumağa bacarıqlı deyillər.
Antipriqar örtü — seçimin daha bir əhəmiyyətli meyarıdır. Teflon örtü istiyədavamlıdır və xüsusiyyətin əla antipriqar malikdir, ancaq qoparmaya meyillidir.
Keramika tavasını almaq — deməli əla xarakteristikalarla yüksək keyfiyyətli məhsulu əldə etməkdir. Amma budur belə qab-qacağı qabyuyan maşınlarda yumamaq daha yaxşıdır.