Great.az
» » Yemək, hansı ki, onkologiyanın yaranmasının riskini aşağı salır
» » Yemək, hansı ki, onkologiyanın yaranmasının riskini aşağı salır

    Yemək, hansı ki, onkologiyanın yaranmasının riskini aşağı salır


    Еда, которая снижает риск возникновения онкологии


    Onkoloji xəstəliklərin ən yaxşı profilaktikası – düzgün seçilmiş rasiondur. Və meyvələr və tərəvəzlər sənin pəhrizinin əsası olmalıdır.

    Qırmızı qrup (pomidor, mərcanı, nar, Siciliya portağalı, qırmızı alma, çiyələk, moruq) ürək-damar sisteminin işinə xeyirli təsir edir və işləmək qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yüksəldir.

    Narıncı-sarı qrup (kök, balqabaq, qreypfrut, portağal, limon, ərik və şirələr) immun sistemini bərkitməyə kömək edir, həmçinin görmə dəqiqliyi üçün cavab verir.

    Ağ qrup (banan, üzüm və ağ növlərin şaftalıları) mərkəzi əsəb sisteminin işini stimullaşdırır, əqli və fiziki fəallığın artımına imkan yaradır, serotoninin xoşbəxtliyinin hormonunun hazırlanması prosesində aktiv iştirakı qəbul edir.

    Yaşıl qrup (yaşıl almalar, yaşıl istiot, kivi, avokado və brokkoli) antioksidləşdiricilərlə, folio turşusuyla və vitamin C-lə zəngindir.
    Qanda və həzmə hemoqlobinin səviyyəsi normallaşdırır, orqanizmdən şlakları və artıq suyu çıxarır. Onlardan yaşıl meyvələr və şirələr – onlar üçün əla tapıntıdır, kim arıqlamaq istəyir.

    Göy-qara qrup (çuğundurdan şirələr, albalılar, üzümün, qara qarağatın və qaragilənin tünd növləri) antioksidləşdiricilərin ən qiymətli mənbəyidir, yalnız sağlamlığı bərkitməyə, həm də cavanlığı uzatmağa kömək etmir: qırışların yaranmasını xəbərdarlıq etmək, görmə dəqiqliyini dəstəkləmək və yaddaşı yaxşılaşdırmaq olar.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook