Pəhrizin əsası - karbohidratların defisitidir, piylərin praktik olaraq tam istisnasıdır və zülalın artığıdır. Çox tez-tez bu pəhriz yarışlardan əvvəl qurutma üçün peşəkar idmançılar tərəfindən istifadə olunur.
Zərərli karbohidratlar çox tez mənimsənilir, aclığın hissi bir anda keçir, amma, həmçinin tez qayıdır. Onlara tamamilə bütün un məmulatları aiddir, şirinliklər, bəzi meyvələr, düyü, nişastanın yüksək saxlamasıyla tərəvəzlər.
Faydalı və ya yavaş karbohidratlar – sellülozun yüksək saxlamasıyla məhsullardır, malosladkie meyvələr, praktik olaraq bütün tərəvəzlər, un məmulatları, yarmalar. Bu məhsulların mənimsənməsi üçün ən böyük vaxt lazımdır, və enerji piyli qırışlar şəklində təxirə salınmağı çatdırmadan tamamilə mənimsənəcək.
Suyun yetərli miqdarı, ən azı 1.5 litr – pəhrizin az karbohidratlı məcburi şərtidir, bir halda ki, məhz su maddələr mübadiləsinin lazımlı səviyyəsini dəstəkləyir. Vitaminlərin və mineralların kursunu qəbul etməyə tövsiyə edilir, həmçinin faydalı maddələrlə orqanizmin doyulmasına tuşlanmış qida əlavələri.