Great.az
» » Necə arıqlama üçün karbohidratları istifadə etməyə düzgündür
» » Necə arıqlama üçün karbohidratları istifadə etməyə düzgündür

    Necə arıqlama üçün karbohidratları istifadə etməyə düzgündür


    Az karbohidratlı pəhriz 2000-ci illərin başlanğıcında öz məşhurluğunu yığmağa başladı, hal-hazırda 20-dən çox onun növündən ibarətdirlər. Arıqlamanın sürətli effekti zülalın artırılmış istehlakını verir, hansı ki, daha uzunsürən vaxt müddəti boyunca toxluğun hissini yaradır, halbuki karbohidratların bol miqdarı, doymanın hissini əksinə, çox tez verirlər, amma qısa vaxta. Hərfən saat sonra – bir yarım, aclıq özü haqda bildirir, və artıq kalorilər bellərə və ombalarda yığılır.

    Как правильно употреблять углеводы для похудения


    Pəhrizin əsası - karbohidratların defisitidir, piylərin praktik olaraq tam istisnasıdır və zülalın artığıdır. Çox tez-tez bu pəhriz yarışlardan əvvəl qurutma üçün peşəkar idmançılar tərəfindən istifadə olunur.

    Zərərli karbohidratlar çox tez mənimsənilir, aclığın hissi bir anda keçir, amma, həmçinin tez qayıdır. Onlara tamamilə bütün un məmulatları aiddir, şirinliklər, bəzi meyvələr, düyü, nişastanın yüksək saxlamasıyla tərəvəzlər.

    Faydalı və ya yavaş karbohidratlar – sellülozun yüksək saxlamasıyla məhsullardır, malosladkie meyvələr, praktik olaraq bütün tərəvəzlər, un məmulatları, yarmalar. Bu məhsulların mənimsənməsi üçün ən böyük vaxt lazımdır, və enerji piyli qırışlar şəklində təxirə salınmağı çatdırmadan tamamilə mənimsənəcək.

    Suyun yetərli miqdarı, ən azı 1.5 litr – pəhrizin az karbohidratlı məcburi şərtidir, bir halda ki, məhz su maddələr mübadiləsinin lazımlı səviyyəsini dəstəkləyir. Vitaminlərin və mineralların kursunu qəbul etməyə tövsiyə edilir, həmçinin faydalı maddələrlə orqanizmin doyulmasına tuşlanmış qida əlavələri.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook