Great.az
» » Məhsullar, hansılar ki, ən çox saxtalaşdırırlar
» » Məhsullar, hansılar ki, ən çox saxtalaşdırırlar

    Məhsullar, hansılar ki, ən çox saxtalaşdırırlar


    Продукты, которые чаще всего подделываются


    Hisdə qurudulmuş balıq
    Heç kimə sirr deyil ki, hisdə qurudulmuş balığın çox istehsalçıları çoxdan boş verib və onu "maye tüstünün" köməyi ilə hazırlayırlar. Ancaq, hamı bilmir ki, hazırlığın belə üsulu sağlamlıqla ciddi problemləri doğura bilər, çünki maye tüstü təhlükəli kanserogen maddə hesab edilir. Saxtadan qorunmaq üçün, yadda saxla: təbii hisdə qurutmanın balığının əti sarımtıl çalara malikdir, və mədə ərazidə sən eyni rəngin piyini görə bilərsən.

    Üyüdülmüş qəhvə
    Supermarketdə əldə edilmiş üyüdülmüş qəhvə özündə çox xoş olmayan sürpriz gizlədə bilər: istehsalı ucuzlaşdırmaq üçün, ona soya paxlaları əlavə edirlər, arpa və hətta buğdanı! Onda tamamilə arxayın olmaq üçün ki, sən içirsən, dənlərdə qəhvəni al və onları müstəqil üyüt.

    Zəfəran
    Müəyyən qanunla ki, dünyada ən bahalı ədviyyatı çox tez-tez saxtalaşdırırlar. Zəfəran bəhanəsi ilə səninlə bizə xırdalanmış kurkumanı, kalendulanı və ya sabahgülüləri satırlar, və ən pis halda, onlara əlavə edirlər həmçinin kərpic tozunu. Necə dələduzların tələsinə düşməmək, yadda saxla: əsl zəfəran heç vaxt praktik olaraq dayazlaşmadan incə tünd qırmızı saplar şəklində satırlar.

    Zeytun yağı
    Daha bir baha məhsul, hansı ki, soya, qarğıdalı və ya palma yağıyla qatışdıraraq çox tez-tez saxtalaşdırırlar. saxtaya düşməmək üçün, yalnız zeytun yağını yoxlanmış istehsalçıları al. Əgər sən hələ müəyyən etmədin, kimə etibar etmək, müxtəlif markaların məhsullarıyla sınağı keçir: stəkana yağı tök və onu soyuducuya qoy – əsl zeytun yağı çöküntünü yaradır.

    Pendir
    Təbii pendir – çox faydalı məhsuldur, ancaq saxta onunla ümumi heç nəyə malik deyil. Saxtanın yaradılması üçün istehsalçılar südün yerinə palma yağından istifadə edirlər və ona qida boyalarının böyük miqdarını əlavə edirlər. Tərəzidə çəkib bölmə pendiri al, nə vaxt ki, onu dairədən kəsirlər, hansında ki, sən tərkibi və istehsalın yerini oxuya biləcəksən. Həmçinin pendirin zahiri görünüşünə diqqət yetir: əsl ən çox solğun rəngə malik olacaq, halbuki saxta – doydurulmuş sarı və ya narıncı, və bitki piylərinin mövcudluğundan pendirin səthində damcılar danışacaq.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook