Great.az
» » Necə korlanmış məhsulları müəyyən etmək olar
» » Necə korlanmış məhsulları müəyyən etmək olar

    Necə korlanmış məhsulları müəyyən etmək olar


    Как распознать испорченные продукты


    Yumurtalar
    Anlamaq üçün, yumurta xarab oldumu ya yox, onu suya qoymaq lazımdır. Zamanla yumurtada qabığın altında hava cibi meydana çıxır. Nə qədər yumurta daha köhnədir, o qədər havanın qovuğu çox olacaq. Ona görə köhnə yumurta üzə çıxacaq, və təzə yumurta sadəcə boğulacaq.

    Ət
    Şübhəli təravətin məhsulunda külək tutmayan kənarlar və boz ləkələr çıxacaq. Ancaq belə tikə hələ hazırlıq üçün yararlıdır, amma o mütləq qızartmaq yaxşı lazımdır. Rəngin dəyişikliyinə korlanmış ət halında olduqca spesifik qoxu və selikli, yapışqan tekstur əlavə edilir. Son o haqda danışır ki, ətin səthində bakteriyalar çoxalır. Təəssüf belə əti atmaq lazımdır.

    Süd
    Bilmək ki, süd xarab oldu, iki əsas əlamət üzrə olar: qoxu və tekstur. Əgər süd itdisə, onda turş qoxu çıxacaq, və tezliklə dəyişəcək konsistensiya: hamar ağ mayedən o topalarla müxtəlif tərkibli kütləyə dəyişməyə başlayacaq.

    Kərə yağı
    Əgər bayırdan bir rəngin yağı, və başqa daxilində — deməli məhsul birinci təravətdə deyil, amma onu yemək hələ olar. Yağa, hansı ki, intensiv sarı rəngə rəngləndi, dada acılaşmış oldu və xoşagəlməz qoxu buraxır, zibil vedrəsindədir yeri.

    Balıq
    Təzə balıq üçün sıx pulları, jabraların al-qırmızı rəngi, elastik və şirəli ət və şəffaf və qabarıq gözlər məxsusdur. Bu əlamətlərdən birinin yoxluğu o haqda danışır ki, balıq xarab olmağa başladı. Birinci gün piştaxtada uzanmayan balıqda gözlər bulanıq olacaq, jabralar boz çaları əldə edəcək , və ətdə təzyiq vaxtı batıqlar qalacaqlar. Cəmdəkdə güclü ifadə edilmiş balıq qoxusu və yapışqan selik bildirirlər ki, balıq xarab oldu.

    Cemlər və mürəbbələr
    Korlanmış mürəbbənin ən açıq əlaməti — kifin mövcudluğudur. Əgər banka uzun müddət haradasa soyuducu dərinliyində dururdusa, mürəbbə olmazdan əvvəl, əmin olun ki, nə qapaqda, nə divarlarda, və xüsusən mürəbbədə kif izi yoxdur. Əks təqdirdə mürəbbəni atmaq lazım olacaq.

    Zeytun yağı
    Yağın istifadəsi üçün yararsız qoxuda yapışqanı xatırladacaq və o gözə çarpan acılaşmış dadı əldə edəcək.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook