Great.az
» » Sodayla 5 kulinaruya sirləri
» » Sodayla 5 kulinaruya sirləri

    Sodayla 5 kulinaruya sirləri


    5 кулинарных лайфхаков с содой


    Adətən qida sodasını bişirmə üçün yumşaldıcı alət kimi istifadə edirlər. Amma bunda onun kulinariya xüsusiyyətləri qurtarmır.

    1. Mükəmməl krevetlər hazırlamaq
    Duzdan və sodadan marinad zahiri görünüşü və krevetlərin dadını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər, həmçinin onların hazırlığının sürəti. Bu qarışıq içəridə rütubəti saxlayır, bunun sayəsində krevetlər daha yumru və şirəli alınırlar. Bundan başqa soda daha sürətli onlara qızarmağa və xırçıldayan olmağa icazə verir.

    Nə etmək lazımdır
    Quru marinadı hazırlayın. Krevetlərin yarım kilosuna duzun çay qaşığını və sodanın çay qaşığının dörddə biri gedəcək. Bütün inqrediyentləri qarışdırın, onları soyuducuya götürün və 15 dəqiqə minimum gözləyin. Bundan sonra hazırlığa başlamaq olar.


    2. Soğanı qızartmağa sürətlidir
    Qızdırma vaxtı soğana sodanın az miqdarını əlavə edin. Bu hər şey cütlük üçün icazə verəcək qəhvəyi rəngə qədər soğanı çatdırmağa tamam olacaqlar. Həminki nisbətlər ki, və əvvəlki bənddə: məhsulun yarım kilosunda— tozun çay qaşığının dörddə biri.

    Ancaq bu qəbula qaçmaq ehtiyatlılıqla lazımdı: soda spesifik tamı qoya bilər. Buna görə ondan əyriliyin böyük saxlamasıyla soğan şorbasının və başqa yeməklərin hazırlanması üçün imtina etmək daha yaxşıdır.


    3. Pomidorların turşluq dərəcəsini tənzimləmək
    Konservləşdirmiş pomidorlar yeməklərə lazımsız turşməzəni verə bilər. Onu aradan qaldırmaq sodanın bir çimdiyi kömək edəcək, hansı ki, bu halda heç vaxt tekstura və konservləşdirmiş pomidorların saxlamasıyla sizin tomat şorbalarınızın, sousların, tərəvəz püresinin və ya başqa yeməklərin ümumi dadına təsir etməyəcək.


    4. Ramen əriştəsinə spaqettini çevirmək
    Ramen əriştəsi üçün xəmir qələvi komponenti özündə saxlayır, hansı ki, onun sarı rəngi və elastik tekstur üçün cavab verir. Analoji xüsusiyyətlər əldə edə bilər və spaqetti, əgər qazana sodanı əlavə etsəniz.

    Əlbəttə, italyan pastasının və asiya əriştəsinin arasında tam oxşarlığı gözləmək lazım deyil, amma başqa variantların yoxluğunda bu fənddən istifadə etmək olar.

    İki şey nəzərə almaq lazımdır:
    1. Sodanın əlavə edilməsi vaxtı su və ya bulyon köpüklənməyə başlayır, buna görə qazan tam olmayan olmalıdır, başqa cür tərkib lövhədə olacaq.

    2. Nəylə daha çox soda spaqettiyə əlavə edilmişdir, o qədər daha çox onların teksturu ramen xatırladır. Eyni zamanda təhlükə böyüyür ki, makaronlar xoşagəlməz tamı əldə edəcək.

    Buna görə növbəti qaydalara tərəfdar olmağa dəyir:
    əgər suda və ya zəif bulyonda spaqetti hazırlanırlarsa, litrlik sodanın iki çay qaşığıyla kifayətlənmək lazımdır;
    əgər ramena üçün yağlı, sıx bulyon haqqında söhbət gedirsə, iki xörək qaşığına qədər dozanı artırmaq olar.


    5. Xumusa üçün noxudu yumşaltmaq
    Xumus həmcins alınacaq, əgər onun əsas inqrediyenti, noxud, çox yumşaq olacaq. Burda qida sodası yenidən kömək edəcək.

    Nə etmək lazımdır
    Soyuq suyun altı stəkanıyla və sodanın çay qaşığıyla quru noxudun stəkanını qarışdırın. Soyuducuya gecəyə qarışığı götürün. Bu vaxt ərzində Boblar yaxşı şişəcəklər, və sonrakı bişirmə vaxtı əla yumşalacaqlar. Nəticədə onları vəziyyətin pyureobraznoqosuna qədər xırdalamaq çox asan olacaq.


    Похожие новости

    reklam


Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook