Bananlar - ən qədim mədəniyyətlərdən biridir, insanlar bu meyvələri qidaya istifadə edir. Yetişmiş bananlar bütün dünyada yeyilir və müxtəlif yeməklərin hazırlanması üçün istifadə edirlər. Ən çox bu meyvələr yeyilir, çünki onlar dadlı və ətirlilər, bilmədən, ziyan və ya xeyiri bu şirniyyatdan orqanizm alır. Anlayacağıq.
Bananlar - məhsuldur, şübhəsiz, faydalı. Kiçik kalorililiyə malik olaraq, onlar aclığın hissini tez yatırdırlar, şirinə meyli çəkirlər və depressiyayla mübarizə aparmağa kömək edirlər.
Kalium, hansı ki, küllü miqdarda bananlarda olur, əsəb sisteminə xeyirli təsir edir, ürək əzələni bərkidir, orqanizmdən artıq mayeni çıxarır. Dəmir hemoqlobinin səviyyəsini nizama salır və qanazlığıyla əla mübarizə aparır. Manqan və fosfor sümük parçasını bərkidir. Mikroelementlərdən başqa, bananda həyati lazımlı vitaminlərdə var. Karotin (vitamin A) görməni yaxşılaşdırır, dərinin tonusunu yüksəldir, dırnaqlara möhkəm qalmağa kömək edir. (B1, B2, B3, B6, B9) qrupun vitaminləri beyinə və əsəb sisteminə müsbət təsir edirlər, yaddaş bərpa edirlər və bərkidirlər. B2 və B9 vitaminləri reproduktiv funksiyanı yaxşılaşdırır, mədənin sekresiyasını gücləndirir. Bananlarda çox vitamin C, hansı ki, immun sisteminə kömək edir, sıx soyuqdəymələrə mane olur, xolesterin lövlələrinə yaranmağa icazə vermir, və deməli, damarların aterosklerozuyla mübarizədə kömək edir. Vitamin E - əsl köməkçidir dəriyə. Onun mövcudluğu nəticəsində dəri görünüş ilə elastik, sağlam qalır, və xırda qırışlar ütülənir.
Aşkar xeyirə baxmayaraq, bananlar allergik reaksiyaya meylli insanlara məsləhət görülməmişdir. Qadağa altındadır onlar diabetiklər üçün, çünki bananlarda olan nişasta qanda şəkərin artmasını provokasiya edə bilər. Banan küllü miqdarda zərərlidir körpələr üçün, o həzmin nasazlığını doğura bilər..
Bananlar - məhsuldur, şübhəsiz, faydalı. Kiçik kalorililiyə malik olaraq, onlar aclığın hissini tez yatırdırlar, şirinə meyli çəkirlər və depressiyayla mübarizə aparmağa kömək edirlər.
Kalium, hansı ki, küllü miqdarda bananlarda olur, əsəb sisteminə xeyirli təsir edir, ürək əzələni bərkidir, orqanizmdən artıq mayeni çıxarır. Dəmir hemoqlobinin səviyyəsini nizama salır və qanazlığıyla əla mübarizə aparır. Manqan və fosfor sümük parçasını bərkidir. Mikroelementlərdən başqa, bananda həyati lazımlı vitaminlərdə var. Karotin (vitamin A) görməni yaxşılaşdırır, dərinin tonusunu yüksəldir, dırnaqlara möhkəm qalmağa kömək edir. (B1, B2, B3, B6, B9) qrupun vitaminləri beyinə və əsəb sisteminə müsbət təsir edirlər, yaddaş bərpa edirlər və bərkidirlər. B2 və B9 vitaminləri reproduktiv funksiyanı yaxşılaşdırır, mədənin sekresiyasını gücləndirir. Bananlarda çox vitamin C, hansı ki, immun sisteminə kömək edir, sıx soyuqdəymələrə mane olur, xolesterin lövlələrinə yaranmağa icazə vermir, və deməli, damarların aterosklerozuyla mübarizədə kömək edir. Vitamin E - əsl köməkçidir dəriyə. Onun mövcudluğu nəticəsində dəri görünüş ilə elastik, sağlam qalır, və xırda qırışlar ütülənir.
Aşkar xeyirə baxmayaraq, bananlar allergik reaksiyaya meylli insanlara məsləhət görülməmişdir. Qadağa altındadır onlar diabetiklər üçün, çünki bananlarda olan nişasta qanda şəkərin artmasını provokasiya edə bilər. Banan küllü miqdarda zərərlidir körpələr üçün, o həzmin nasazlığını doğura bilər..