Great.az
» » Hansı şəraba hansı pendir seçmək
» » Hansı şəraba hansı pendir seçmək

    Hansı şəraba hansı pendir seçmək


    Yüksək mətbəxin bütün yeməkləri zadəgan keçmişinə malik deyil. Adi kəndlilər onlardan çoxunun müəllifi idilər. Dadın və ətirin uyğunluğu onları o qədər maraqlandırmırdı, nə qədər sadəlik və iqtisadiyyat. Əgər tarixi arxivlərin yazılarına inansaq, məhz kəndlilər şərabı pendirlə dişləmə edərək içməyə başladılar. Qastronomiya buxarının zadəganlığının arasında məşhurluq yalnız XVIII əsrdə əldə etdi, Lyudovik XVI kralı çörəklə və yağla və quru qırmızı şərabla Bri pendirini yoxladıqdan sonra.

    Какой сыр к какому вину выбирать


    Hesab edilir ki, pendirlə ağ şərab daha yaxınlaşır. Amma eyni zamanda qırmızılar arasında mövqelər rast gəlinir, hansılar ki, pendirlə əla həmahəng olurlar. Seçim vaxtı pendir və çaxır mənşəyə diqqəti yönəltməyə dəyir: ən ahəngdar cütlüklər bir ölkədə edilmiş pendirdən və çaxırdan alınır və ya hətta bir regionda. Cütlüyü seçərək, pendiri əvvəlcə ayrı dequstasiya edirlər. Sonra isə şərabla birlikdə pendirin ikinci tikəsini yoxlayır, özü üçün qeyd edərək, necə onun dadı dəyişdi və necə pendir və şərab öz aralarında birləşir.

    Ki, yeni qastronomiya açılışlarına yol o qədər tikanlı olmasın və sizə kulinariya məlumat kitabçalarını öyrənmək lazım olmadı, adları və əsas xüsusiyyətləri yadda saxlayaraq, çaxır ekspertləri 4 qrupda pendirləri bölməyi təklif edirlər:

    - ağ və yuyulmuş qabıqla yumşaq pendirlər;
    - bərklər və yarı-bərk pendirlər, dözülmüşlər daxil olmaqla;
    - mavi pendirlər, pendir kütləsinin yaşıl-göyümtül rənginə malik olanlar;
    - təzə pendirlər.

    Nümunə kimi, necə şərabı və pendiri uyğunlaşdırmaq daha yaxşıdır, onlar bir neçə şərab seçdilər və hər qrupda onlara pendirin müəyyən növünü seçdilər, hansıyla ki, şərablar mükəmməl yaradır, onların fikrinə görə, cütlüyü.

    Şərab / Yumşaq pendirlər:
    Şampan şərabı - Kamamber
    Şardone - Bri
    Köpüklənən şərablar - Robiola
    Pino blan - Taledjio

    Şərab / Bərklər və yarı bərk pendirlər:
    Merlo - Qauda
    Sovinon kaberne - Çedder
    Kyanti - Parmidjano
    Zinfandel - Dabl Qloster
    Valpoliçella - Pekorino
    Sovinon blan - Qryuyer
    Bardolino - Fontina

    Какой сыр к какому вину выбирать


    Şərab / Mavi pendirlər:
    Portveyn - Qorqondzola
    Sotern - Stilton
    Rislinq - Keşel Blyu
    Aysvayn - Kambosola

    Şərab / Təzə pendirlər:
    Pino qridjo - Rikotta
    Sovinon blan - Mosarella
    Şenen blan - Keçi pendiridir
    Bojole nuvo - Fet
    Tokay Friulano / Burrata


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook