Gəncləşdirən təsiri soklar insan orqanizminə antioksidantların fəaliyyətdə əsaslanır Maddələrin, sərbəst radikalların dağıdıcı təsir minimallaşdıran.
Antioksidantlar bir çox meyvə və tərəvəzin tərkibində var, amma bu faydalı maddələrin gündəlik miqdarını almaq üçün bir neçə kg antioksidantlarla zəngin olan Mərcangilə və ya Qreypfrut yemək lazımdır. Bu isə çətin və təhlükəlidir.
Optimal variant qocalmaqla mubarizə üçün cəmləşdirilmiş antioksidntların - təzə sixılmış soklarını içməkdir. Bu halda meyvələr və tərəvəzlər bir-birindən konsentrasiyayla və antioksidləşdiricilərin tipiylə fərqlənirlər. Üzüm antioksidant-polifenol bolluğu üzrə liderdir. Qreypfrutov və alma şirələri ondan qeri qalmır. Rusiyanın şimal ərazisində güclü antioksidləşdiricilər təşkil edən birləşmələrin polefenol bolluğuyla ənənəvi mərcan, başınağacı və çaytikanı məşhur olur. Böyük fərglə antioksidant polifenol konsentrasiyası üzrə ekzotik meyvələrin arasında Çin layçisi liderlik edir.
Antioksidləşdiricilərdən başqa, şirələr bir çox vitaminləri və mürəkkəb polisaxaridləri özündə saxlayır. Və hamısı kompleksdə – qocalmayla mübarizə üçün universal vasitədir. Vitaminlər maddələr mübadiləsinin tənzimlənməsini təmin edir. Mürəkkəb polisaxaridlər detoksikasiya funksiyasını yerinə yetirir, şlakların orqanizmindən və dağılma məhsullarından çıxardırlar. Antioksidləşdiricilər boş radikallarla mübarizə aparır.
Şirələri yeni sixılmış istifadə etmək hamısından yaxşıdır, çünki havada bir çox polifenol birləşmələr sürətli oksidləşməyə məruz qalır və öz faydalı xüsusiyyətlərinin çox hissəsini itirir. Həmdə şirələri yeməyə qədər istifadə etməyə arzu olunandır, 30-40 dəqiqə ərzində. Qida qəbuldan sonra içilmiş şirələr bağırsaqlarda qıcqırma proseslərini provokasiya edə bilərlər.
Yeni sıxılmış şirələri zahirdən tətbiq etmək olar - bir çox şirələr üz və dekolte dərisi üçün maskaların tərkibinə daxildir. Amma yeni sıxılmış şirələr uzun müddətli saxlama vaxtı öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir, yalnız ev kosmetikasında onlardan istifadə edirlər. Məsələn, mərcanının şirəsiylə kəsmik maskası əla canlandırır və dərini təravətləndirir. Yulaf lopalarından və üzümün şirəsindən maska liftinq effektini göstərir, və başınağacının şirəsiylə hopdurulmuş tənzif maskası üzün rəngini təravətləndirməyə və boşluqları daraltmağa bacarıqlıdır.
Antioksidantlar bir çox meyvə və tərəvəzin tərkibində var, amma bu faydalı maddələrin gündəlik miqdarını almaq üçün bir neçə kg antioksidantlarla zəngin olan Mərcangilə və ya Qreypfrut yemək lazımdır. Bu isə çətin və təhlükəlidir.
Optimal variant qocalmaqla mubarizə üçün cəmləşdirilmiş antioksidntların - təzə sixılmış soklarını içməkdir. Bu halda meyvələr və tərəvəzlər bir-birindən konsentrasiyayla və antioksidləşdiricilərin tipiylə fərqlənirlər. Üzüm antioksidant-polifenol bolluğu üzrə liderdir. Qreypfrutov və alma şirələri ondan qeri qalmır. Rusiyanın şimal ərazisində güclü antioksidləşdiricilər təşkil edən birləşmələrin polefenol bolluğuyla ənənəvi mərcan, başınağacı və çaytikanı məşhur olur. Böyük fərglə antioksidant polifenol konsentrasiyası üzrə ekzotik meyvələrin arasında Çin layçisi liderlik edir.
Antioksidləşdiricilərdən başqa, şirələr bir çox vitaminləri və mürəkkəb polisaxaridləri özündə saxlayır. Və hamısı kompleksdə – qocalmayla mübarizə üçün universal vasitədir. Vitaminlər maddələr mübadiləsinin tənzimlənməsini təmin edir. Mürəkkəb polisaxaridlər detoksikasiya funksiyasını yerinə yetirir, şlakların orqanizmindən və dağılma məhsullarından çıxardırlar. Antioksidləşdiricilər boş radikallarla mübarizə aparır.
Şirələri yeni sixılmış istifadə etmək hamısından yaxşıdır, çünki havada bir çox polifenol birləşmələr sürətli oksidləşməyə məruz qalır və öz faydalı xüsusiyyətlərinin çox hissəsini itirir. Həmdə şirələri yeməyə qədər istifadə etməyə arzu olunandır, 30-40 dəqiqə ərzində. Qida qəbuldan sonra içilmiş şirələr bağırsaqlarda qıcqırma proseslərini provokasiya edə bilərlər.
Yeni sıxılmış şirələri zahirdən tətbiq etmək olar - bir çox şirələr üz və dekolte dərisi üçün maskaların tərkibinə daxildir. Amma yeni sıxılmış şirələr uzun müddətli saxlama vaxtı öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir, yalnız ev kosmetikasında onlardan istifadə edirlər. Məsələn, mərcanının şirəsiylə kəsmik maskası əla canlandırır və dərini təravətləndirir. Yulaf lopalarından və üzümün şirəsindən maska liftinq effektini göstərir, və başınağacının şirəsiylə hopdurulmuş tənzif maskası üzün rəngini təravətləndirməyə və boşluqları daraltmağa bacarıqlıdır.