Great.az
» » Masanın arxasında davranış: necə sifariş etmək, özünü masanın arxasında aparmaq və müəssisəni tərk etmək
» » Masanın arxasında davranış: necə sifariş etmək, özünü masanın arxasında aparmaq və müəssisəni tərk etmək

    Masanın arxasında davranış: necə sifariş etmək, özünü masanın arxasında aparmaq və müəssisəni tərk etmək


    Barmaqlarla çırtma vurma
    Ofisiantı yanına çağırmağı arzu edərək, barmaqlarla çırtma vurmağa, fit çalmağa, əlləri yelləməyə və ya qışqırmağ son dərəcə ədəbsizdir. Onlar, kim geyimindən ofisiantı tutur, hətta xidmət etməkdən imtina edə bilərlər. Əgər işçi səni görmürsə, barmağı qaldır və ya barmenə sənin masana ofisiantı dəvət etməyi nəzakətlə xahiş et.

    "təcili sifariş" tələb etmə
    Şübhələnmə, aşpazlar mümkün qədər tez yeməkləri hazırlamağa çalışırlar. Restoran mətbəxi belə işləyir. Orta və bahalı səviyyənin restoranlarında sifarişin alınmasına qədər təxmini vaxt — 30-dan 50-ə qədər dəqiqədi.

    Поведение за столом: как заказывать еду, вести себя за столом и покидать заведение


    Telefonu gizlət
    Smartfonlar — bu və ən böyük xeyiridi və müasir cəmiyyətin qamçısıdır. Biz unutduq ki, oflayn həyatından həzz almaq olar. Çantada və ya cibdə telefonu saxla və canlı masanın arxasında öz həmsöhbətiylə ünsiyyət saxlamağa çalış. Telefonla danışıq haqqında ola bilməz danışıqlar, nə vaxt ki, ofisiant səndən sifarişi qəbul edir. Bu kobudluqdur.

    İnsanlara baxma
    Masalar arxasında insanlara baxmağa diqqətli son dərəcə ədəbsiz və təhqiredici bir şəkildə. Təbiətdə belə baxış açıq təcavüzün təzahürünü bildirir.

    Külqabıya salfetləri atma
    Külqabı deyil istifadə edilmiş salfetlər və başqa böyük predmetlər üçün yer. O kül, kötüklər və xırda zibil üçün nəzərdə tutulmuşdur. Boşqabdan solda istifadə edilmiş salfeti qoymaq düzgündü.

    Stulun arxasına geyimi asma
    Ziyarətçilərə və personala stulun arxasında sənin şeylərinə görə dar keçidlər üzrə narahat girəcək. Ofisiantlar zal üzrə sifarişləri daşıyaraq ona ilişəcəklər. Çantanı öz ayaqların qarşısında döşəməyə qoy və ya böyürdən, kürəyin və stulun arxasının arasında. Üst geyimi çıxart və paltarasana as, sən deyilsən vağzalda, əslində.

    Uşaqlara nəzarət et
    Sakit uşaqlar olurlar, və olurlar əsl bədheybətlər. Əgər sənin uşağın isterikanı təşkil etdisə, qaçır, ziyarətçilərə sataşır, predmetləri korlayır və sən onu yarım dəqiqə sonra küçəyə çıxarmadın, sən bütün müəssisə üçün problemi yaratdın. Restoranı baxaraq, uşağın yaşını nəzərə al və ailə tipinin müəssisələrinə üstünlük ver.

    Поведение за столом: как заказывать еду, вести себя за столом и покидать заведение


    Personalla mübahisə etmə
    Bütün ofisiant və ya aşpaz yanında tənqid etmə. Əgər xidmət sənin xoşuna gəlmədisə, çaypulular ölçüsündə öz münasibətini ifadə et. Ədəbli müəssisələrdə ziyarətçilərin bütün iddiaları menecer tərəfindən qəbul edilir və qalmaqallarsız uzaqlaşdırılır.

    Çaypuluları qoy
    Çaypulular — bu hər bir ofisiantın qazancının 70-80 %-i. Bu restoranların ənənəsidir praktik olaraq bütün dünyada. Əgər sən çaypuluları vermirsənsə, onda bununla onun maaşının gözə çarpan payının insanını məhrum edirsən. Nəyisə qəbzdə məbləğdən başqa qoymağa xəsislik etmə.


    Похожие новости



Maraqlı məsləhətlər
Sağlamlıq və Gözəllik


Kişi və Qadin dünyası
Foto xəbərlər

Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook
Bağla
Нажмите ««Нравится»», чтобы читать нас на   Facebook