Hindi və ya toyuq?
Hindi daha az kalori özündə saxlayır, nə qədər toyuq. Həmçinin onda az xolesterin var. O daha sürətli mənimsənilir və həzm edilir ki, mədənin işini əhəmiyyətli dərəcədə yüngülləşdirir və insan qidanın qəbulundan sonra xoşagəlməz ağırlığa hiss etmir. Hindini olar allergiklərə yemək, çünki o allergenlər özündə saxlamır və tamamilə təhlükəsizdir. Bu quş bir çox vitaminləri özündə saxlayır, həmçinin kalsium, hansı ki, bizim orqanizmimizə lazımdır. Ona görə əgər siz düzgün qidalanmaya tərəfdarsınızsa, onda seçim aşkardır.
Dana əti və ya mal əti?
Dana əti olduqca çox zülallar özündə saxlayır, nə qədər böyük heyvanın əti. Amma piy, mal ətindən fərqli olaraq, olduqca azdır. Bu hazırlıq vaxtı maneə ola bilər. Amma əsl sahibədə hər şey alınmalıdır.
Tünd və ya ağ üzüm?
Əgər onları zülallara, piylərə və karbohidratlara bölsək, onda fərq böyük deyil, amma ağ üzümün şirəsində daha çox faydalı maddələr var, nə qədər tünddə. Həm də burada öz müəyyən nüansları var. Ağ üzümün nektarı həzmi əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdırır, amma tünd üzümdə belə adlandırılan antosian olur - antioksidləşdirici, hansı ki, diabetlə mübarizədə kömək edir, ürək-damar sistemi, həmçinin nevralgiya xəstəlikləriylə mübarizədə.
Portağal və ya mandarin?
Portağalda vitaminlərin praktik olaraq bütün spektri var. Mandarində çox şəkər olur, hansı ki, insanın orqanizmi üçün tamamilə faydalı deyil.
Qırmızı və ya qara istiot?
Qara istiot noxud yetişməmiş dənlərdən hazırlayırlar. Məhz, isti suda onları pörtürlər, və artıq sonra qurudurlar. Buna baxmayaraq, qara istiot öz ətirini itirmir. Qırmızı istiot daha çox daha kəskindir və onlara qəti surətdə zərərlidir, kim qastritlə və yarayla əzab çəkir. Buna görə hazırlıq üçün, yenə də yaxşı ədviyyatın daha yumşaq variantını seçir, və hər şey üçün ətirli qara istiot əla uyğun gələcək.